En champagnereise

Bilder
Ganefryd på rekke og rad
Ganefryd på rekke og rad
Beskrivelse
En reise gjennom champagnens utviklingsstadier med en seks-retters amuse-bouche-meny. Fra sprøtt grønt eple til tørket eple, fra lett og friskt til rikt og gyllent; hver rett representer et stadium i champagnens utvikling. 🥂
Ingredienser
Eple- og rekesalat med dill og potetgull
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=355

Champagneravioli med kamskjell, rosepepper og kapers
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=356

Västerbottenpannacotta med røkelaks
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=353

Brie og parmaskinke på parmesantoast med fiken og trøffelmandel
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=357

Confitert eple med tyttebærrømme og sopp

Rødbetravioli med chevrekrem, speket reinsdyr og ristede hasselnøtter
Vintips
Til rett 1 og 2: En ung frisk blanc de blanc. For eksempel
Bonville Grand Cru Brut

Til rett 3 og 4: en litt utviklet champagne, rundt 5-10 år. Kan være en blend. For eksempel:
Pierre Gimonnet Gastronome Brut BdB 2018 eller
Michel Turgy Grand Cru Blanc de Blancs Brut Millésimé 2014

Til rett 4 og 5: En moden blanc de noir. For eksempel
Elodie D. Collection Secréte Millésime
Kommentar
Bruker du norske råvarer kan disse titlene passe på rettene:

1: Hardanger
2: Lofoten
3: Tønsberg/Jarlsberg
4: Hemsedal (Raudberg) Jevnaker/Hadeland (Brilliant Brie). Ytt filen ut med modent gult eple.
5: Røros
6: Ringebu
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Ganefryd på rekke og rad
Ganefryd på rekke og rad
Reke- og eplesalat
Reke- og eplesalat
Champagneravioli med kamskjell
Champagneravioli med kamskjell
Västerbottenpannacotta
Västerbottenpannacotta
Ost og skinke
Ost og skinke
Rømme, tyttebær, confiterte epler og speket reinsdyr
Rømme, tyttebær, confiterte epler og speket reinsdyr
Rødbeter, chevrekrem og sopp
Rødbeter, chevrekrem og sopp
Rødbeter, chevrekrem og speket reinsdyr
Rødbeter, chevrekrem og speket reinsdyr
En champagnereise - maten speiler vinen
En champagnereise - maten speiler vinen
Huskeliste og handleliste
Huskeliste og handleliste
Om
Registrert: onsdag 22.11.2023.
Sist endret: søndag 26.11.2023.