Ost og skinkesmørbrød som ganefryd

Bilder
Brioche, trøffel, fiken, brieskorpe, grønne urter, skinke - aromaer vi forbinder med moden champagne
Brioche, trøffel, fiken, brieskorpe, grønne urter, skinke - aromaer vi forbinder med moden champagne
Beskrivelse
Aromabildet fra en kompleks litt moden champagne
Ingredienser
1 fiken
1 ts sukker
Brie de Meaux
Parmaskinke
Brioche-brød
Trøffelmandel
Kjørvel
Fremgangsmåte
Del fikenen i båter (ca 5 mm tykkelse). Dryss på litt sukker og karamelliser med en brenner.

Del osten i biter og del parmaskinkeskivene i to på langs. Legg på en ostebit på hver skinkestrimmel, legg på en fikenskive og rull skinken rundt.

Stikk ut små rundinger av briochebrødet og stek skivene i smør til de er gyldne og sprø. Legg en ost- og skinkepakke på hver skive, legg på en mandel og litt urter.
Vintips
En god champagne med ca 5 til 10 års alder.
Kommentar
Om du vil lage en mer norsk variant kan du bytte ut fiken med skiver av modent gult eple.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Brioche, trøffel, fiken, brieskorpe, grønne urter, skinke - aromaer vi forbinder med moden champagne
Brioche, trøffel, fiken, brieskorpe, grønne urter, skinke - aromaer vi forbinder med moden champagne
Her som rett fire nedenfra
Her som rett fire nedenfra
Karamellisert fiken
Karamellisert fiken
Fiken, ost , skinke
Fiken, ost , skinke
Om
Registrert: søndag 26.11.2023.
Sist endret: søndag 26.11.2023.
Kategori: Amuse-bouche