Bilder |
---|
Beskrivelse |
En lekker liten ganefryd |
Ingredienser |
Til geleen 2 dl champagne (eller Crémant de Bourgogne) 1/2 ts agar agar 4 kamskjell Kapers, nonpareilles Rosepepper Grønn olivenolje Lakserogn/kaviar 12 stykker |
Fremgangsmåte |
Kok opp vinen og visp inn agar agar. Hell over på en bakeplate, ca 45x25 stor. Det er viktig at brettet står helt jevnt. Blir gelelaget for tykt eller tynt blir det vanskelig å bruke. La geleen stivne i romtemperatur. Dette tar ca en halv time. Del kamskjellene i skiver og så i halvmåner. Stikk ut rundinger av geleen. Løfte flakene forsiktig over på servingsfatet/-skjeen men en spatel. Legg på kamskjellene, ca tre-fire kapers og fem-seks rosepepperkorn, og brett over geleen. Topp med rogn eller kaviar. |
Inspirasjon |
En ung og fersk blanc de blanc champagne |
Kommentar |
Alternative fyll kan være østers, rå laks eller reker. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 26.11.2023. Sist endret: søndag 26.11.2023. Om: Glutenfri, melkefri Kategori: Amuse-bouche |