Champagneravioli

Bilder
En ganefryd med smak av sjø
En ganefryd med smak av sjø
Beskrivelse
En lekker liten ganefryd
Ingredienser
Til geleen
2 dl champagne (eller Crémant de Bourgogne)
1/2 ts agar agar

4 kamskjell
Kapers, nonpareilles
Rosepepper
Grønn olivenolje
Lakserogn/kaviar


12 stykker
Fremgangsmåte
Kok opp vinen og visp inn agar agar. Hell over på en bakeplate, ca 45x25 stor. Det er viktig at brettet står helt jevnt. Blir gelelaget for tykt eller tynt blir det vanskelig å bruke.

La geleen stivne i romtemperatur. Dette tar ca en halv time.

Del kamskjellene i skiver og så i halvmåner. Stikk ut rundinger av geleen. Løfte flakene forsiktig over på servingsfatet/-skjeen men en spatel. Legg på kamskjellene, ca tre-fire kapers og fem-seks rosepepperkorn, og brett over geleen. Topp med rogn eller kaviar.
Inspirasjon
En ung og fersk blanc de blanc champagne
Kommentar
Alternative fyll kan være østers, rå laks eller reker.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
En ganefryd med smak av sjø
En ganefryd med smak av sjø
Spis fra skjeen som du ville spist en østers fra skjellet
Spis fra skjeen som du ville spist en østers fra skjellet
Her som rett nummer to nedenfra
Her som rett nummer to nedenfra
Om
Registrert: søndag 26.11.2023.
Sist endret: søndag 26.11.2023.
Om: Glutenfri, melkefri
Kategori: Amuse-bouche