Bilder |
---|
Ingredienser |
1 plate gelatin 1 dl fløte 50 gr västerbottenost En klype safran En klype salt etter smak Zest fra 1/3 sitron + litt sitronsaft etter smak 1/8 ts hvit pepper Topping: Røkelaks, rogn eller kaviar Finhakket rødløk Rørosrømme Grapefrukt/sitron |
Fremgangsmåte |
Legg gelatinplaten i en skål med kaldt vann. Kok opp fløten og ha i safran, zest og pepper. La trekke mens du river osten. Klem vannet ut av gelatinplaten og rør ned i den varme fløten. Ha i osten og rør til den er helt smeltet. Smak til med salt og sitron etter smak. Hell i små glass. Sett i kjøleskapet til de stivner - ca en time. Ved servering topper du med røkelaks, løk, rømme og fileter av grapefrukt eller sitron. Dette er nok til seks små amuse bouche eller tre forretter. Dette er en mektig rett! |
Vintips |
En litt utviklet Champagne! |
Kommentar |
Västerbottenost kan byttes ut med Jarlsberg XO For en norsk variant av denne retten. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 19.11.2023. Sist endret: søndag 26.11.2023. Om: Glutenfri Kategori: Amuse-bouche, Forrett |