Västerbottenpannacotta

Bilder
Västerbottenpannacotta som ganefryd
Västerbottenpannacotta som ganefryd
Ingredienser
1 plate gelatin
1 dl fløte
50 gr västerbottenost
En klype safran
En klype salt etter smak
Zest fra 1/3 sitron + litt sitronsaft etter smak
1/8 ts hvit pepper


Topping:
Røkelaks, rogn eller kaviar
Finhakket rødløk
Rørosrømme
Grapefrukt/sitron
Fremgangsmåte
Legg gelatinplaten i en skål med kaldt vann.

Kok opp fløten og ha i safran, zest og pepper. La trekke mens du river osten. Klem vannet ut av gelatinplaten og rør ned i den varme fløten. Ha i osten og rør til den er helt smeltet. Smak til med salt og sitron etter smak.

Hell i små glass. Sett i kjøleskapet til de stivner - ca en time.

Ved servering topper du med røkelaks, løk, rømme og fileter av grapefrukt eller sitron.

Dette er nok til seks små amuse bouche eller tre forretter. Dette er en mektig rett!
Vintips
En litt utviklet Champagne!
Kommentar
Västerbottenost kan byttes ut med Jarlsberg XO For en norsk variant av denne retten.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Västerbottenpannacotta som ganefryd
Västerbottenpannacotta som ganefryd
Gode smaker i en liten munnfull
Gode smaker i en liten munnfull
Her en litt større porsjon som en liten forrett
Her en litt større porsjon som en liten forrett
Her som rett nummer tre nedenfra
Her som rett nummer tre nedenfra
Om
Registrert: søndag 19.11.2023.
Sist endret: søndag 26.11.2023.
Om: Glutenfri
Kategori: Amuse-bouche, Forrett