Bilder |
---|
Ingredienser |
Grunnoppskrift: 250 gr melk 340 gram mørk sjokolade 3 gelatinplater 5 dl fløte, lettpisket Oppskriften kan varieres med smakstilsetninger som appelsinzest, salt, kakaonibs - alt du måtte ønske! |
Fremgangsmåte |
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann. Varm opp melken til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt ned i melken. Hell blandingen over hakket sjokolade og la stå i et par minutter. Bland så godt til en jevn masse. Pisk fløte, men ikke til fast krem - den skal fortsatt være litt rennende - men med et lite hold. Pisket kremen for stiv blir den vanskelig å røre godt inn i sjokoladen. I tillegg vil en mer stivt pisket krem gi en mer fettete munnfølelse enn om den piskes helt lett. La sjokoladen kjølne til rundt 40 grader for mørk sjokolade og rundt 30 grader for lys sjokolade. Når den har rett temperatur vender du fløtekremen varsomt inn i sjokoladeblandingen. Nå kan du ha moussen i porsjonsformer, i glass eller i kakeformer. La moussen sette seg i noen timer før den spises. Oppbevares kaldt. Moussen kan også fryses til sjokoladeis. Skal du pynte med speilglasur må moussen fryses. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 25.09.2022. Sist endret: søndag 16.06.2024. Om: Vegetar, glutenfri |