Feuilletine

Bilder
Ingredienser
Like deler:

Smeltet smør
Eggehvite
Melis
Hvetemel, siktet

For et lagpannebrett trenger du ca 20 gr av hver ingrediens.
Det enkleste er å veie eggehviten, og så bruke samme mengde av de andre ingrediensene. En eggehvite veier vanligvis mellom 30 og 35 gr.
Fremgangsmåte
Smelt smør, avkjøl litt. Ha i melis og eggehvite, bland godt. Rør så melet godt inn uten å røre mer enn nødvendig.

Smør røren utover et bakepapirkledd bakebrett - så tynt du klarer.

Stek i mellom 8 og 12 minutter inntil kjeksen er gylden. Følg godt med så det ikke svir seg.

Avkjøl. Knus forsiktig til flak (ikke pulver!) og ha i en tett beholder.
Kommentar
Feuilletine kan brukes til litt av hvert. Blant annet er det vanlig å bruke det som et sprøtt lag i ulike kaker og desserter, eller som knasende pynt.

Blandet med smeltet sjokolade får du en deilig konfekt. Sprer du sjokoladeblandingen helt tynt på et bakeark kan du stikke ut former og bruke flaskene som bunn eller lag i entremet, mousse eller annen dessert.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Gyllen og sprø
Gyllen og sprø
Sjokoladekjeks
Sjokoladekjeks
Her er kjeksen blandet med sjokolade og brukt som bunn og pynt på mousse
Her er kjeksen blandet med sjokolade og brukt som bunn og pynt på mousse
Om
Registrert: torsdag 02.10.2025.
Sist endret: lørdag 11.10.2025.
Om: Vegetar
Kategori: Petit four, Kake