Bilder |
---|
Ingredienser |
225 g sukker 125 ml vann 4 gelatinplater 150 g mørk sjokolade 30 g kakaopulver 65 ml fløte |
Fremgangsmåte |
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Kok opp sukker og vann til 104 grader. Ha i grovhakket sjokolade og siktet kakaopulver. Rør godt. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i sjokoladeblandingen sammen med fløten. Rør godt. Sil blandingen over i en mugge. La den kjølne til omtrent 40 grader før du heller den over kakene. Ikke ta sjansen på å ikke kjølne nok. 42 grader gir for tynn glasur! #erfaring Sett kakene som glaseres på en rist. Kakene må være frosne før glasuren helles på. Den stivner fort, så vær effektiv og nøyaktig - det er ikke mulig å gå tilbake å justere glasseringen - da får du skjolder. Denne oppskriften er nok til ca 30 halvkuler på 4,5 cm. Jeg har ikke testet, men tenker at oppskriften holder til en rund kake på rundt 30 cm. |
Inspirasjon |
Inspirert av: https://kakevidar.com/2018/06/03/speilglasur/ |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 25.09.2022. Sist endret: søndag 16.06.2024. Om: Vegetar, glutenfri Kategori: Dessert, Petit four, Kake |