Speilglasur / mirror glaze

Bilder
Ingredienser
225 g sukker
125 ml vann
4 gelatinplater
150 g mørk sjokolade
30 g kakaopulver
65 ml fløte
Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Kok opp sukker og vann til 104 grader. Ha i grovhakket sjokolade og siktet kakaopulver. Rør godt.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i sjokoladeblandingen sammen med fløten. Rør godt.

Sil blandingen over i en mugge. La den kjølne til omtrent 40 grader før du heller den over kakene. Ikke ta sjansen på å ikke kjølne nok. 42 grader gir for tynn glasur! #erfaring

Sett kakene som glaseres på en rist. Kakene må være frosne før glasuren helles på. Den stivner fort, så vær effektiv og nøyaktig - det er ikke mulig å gå tilbake å justere glasseringen - da får du skjolder.

Denne oppskriften er nok til ca 30 halvkuler på 4,5 cm. Jeg har ikke testet, men tenker at oppskriften holder til en rund kake på rundt 30 cm.
Inspirasjon
Inspirert av: https://kakevidar.com/2018/06/03/speilglasur/
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sjokolademoussekake med gullglitter
Sjokolademoussekake med gullglitter
Om
Registrert: søndag 25.09.2022.
Sist endret: søndag 16.06.2024.
Om: Vegetar, glutenfri
Kategori: Dessert, Petit four, Kake