Farget speilglasur / mirror glace

Bilder
Rød, blank og glitrende
Rød, blank og glitrende
Ingredienser
75 gr vann
150 gr sukker
50 gr glykose
100 gr kondensert melk
5 plater gelatin
175 gr hvit sjokolade
Farge: konditorfarge

Nok til ca 12 porsjonsdesserter
Fremgangsmåte
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i 5-7 minutter. Kok opp vann, sukker, glykose og kondensert melk til glasuren. La det småkoke i 3 minutter. Ta sukkerblandingen vekk fra varmen, klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen.

Ha den finhakkede sjokoladen over i en passende bolle og hell over sukkerblandingen. La stå i noen minutter.

Bruk en stavmikser, pass på at den står under overflaten slik at det ikke dannes luftbobler når du kjører glasuren raskt sammen. Glasuren skal bli helt glatt og blank.

Farg glasuren til ønsket farge. Pass hele tiden på at du ikke rører luftbobler inn i glasuren.

Sil glasuren over i en mugge. Dekk med plast, helt nede på glasuren for å unngå snerk. Avkjøl glasuren til cirka 32 grader. dette kan ta over en time. Vær tålmodig.
Inspirasjon
https://www.godt.no/oppskrift/8819/mirror-glaze-ostekake-med-kokosbunn-og-speilglasur
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Rød, blank og glitrende
Rød, blank og glitrende
Et hjerte av karamell
Et hjerte av karamell
Ferdig glasert
Ferdig glasert
Om
Registrert: mandag 03.10.2022.
Sist endret: tirsdag 31.12.2024.
Om: Vegetar, glutenfri
Kategori: Dessert, Petit four, Kake