| Bilder |
|---|
| Beskrivelse |
| Tomatsaus, fiordilatte, taleggio. Toppet med syltet chili, chiliflak chilichutney og fersk mynte |
| Ingredienser |
| Tomatsaus 200 gr hermetiske tomater av god kvalitet 1 ts tomatpure 1/2 ts tørket oregano En klype salt 1 ss balsamicoeddik 1 hvitløksfedd En ts chiliflak 250 gr Fiordilatte 70 gr Taleggio Chiliflak etter smak Syltet chili og chilichutney: se egne oppskrifter Dette er saus og topping til en pizza i langpannestørrelse. |
| Fremgangsmåte |
| Sausen Bland alt, og kjør sammen med stavmikser. Smak til. Bruk den bunnen du ønsker. Spre ut sausen, legg på osten og stek på høyest mulig varme i ovnen din. Stek til bunnen er gyllen og osten bobler godt. Ta pizzaen ut av ovnen, og topp med chiliflak, chilichutney og syltet chili. |
| Inspirasjon |
| ZZ pizza, Oslo http://www.zz.pizza/ |
| Kommentar |
| Chilichutney https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=329 Syltet chili https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=338 Pizzabunn https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=298 |
| Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
| Om |
| Registrert: lørdag 02.09.2023. Sist endret: mandag 04.09.2023. Kategori: Hovedrett |