Chilichutney

Bilder
Chili, tomat, løk, ingefær…
Chili, tomat, løk, ingefær…
Beskrivelse
Litt sterkt, litt søtt, litt surt
Godt til alt!
Ingredienser
6 røde chilier
2 grønne cillier
12 cherrytomater
1 ts olivenolje

1 liten løk
1 ts chiliflak
1 ts finhakket ingefær
Olje til steking

1 ss brunt sukker
1 ss rødvinseddik
1 ss soyasaus

2 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
Bak chili og tomat i ovnen på 120 grader i 2 timer

Finhakk løken og surr blank i litt olje sammen med ingefær og chiliflak. Hakk tomatene og chiliene og ha dem i en liten gryte, ha i resten av ingrediensene.

Kok opp og la chutenyen putre i noen minutter. Press i hvitløken og varm raskt. Smak til.

Ha chutneyen i et rent glass. Holder i flere uker i kjøleskap.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Chili, tomat, løk, ingefær…
Chili, tomat, løk, ingefær…
Chilichutney - passe sterkt og deilig
Chilichutney - passe sterkt og deilig
Å bake chilien og tomatene først gir dypere smak
Å bake chilien og tomatene først gir dypere smak
Om
Registrert: lørdag 02.09.2023.
Sist endret: lørdag 02.09.2023.
Om: Vegetar, glutenfri, vegan, melkefri
Kategori: Tilbehør