Bilder |
---|
Beskrivelse |
Risotto-aktig pastarett |
Ingredienser |
To finhakkede løk 1 finhakket hvitløk 100 gr strimlet soltørket tomat 500 gr orzo/risoni 5 dl Jacobs kyllingkraft 5 dl vann Saft og zest fra 1 appelsin Saft og zest fra 2 lime Saft og zest fra 2 sitroner Rikelig med ferske urter - for eksempel timian, rosmarin og persille. 100 gr parmesan 50 gr smør |
Fremgangsmåte |
Stek løk, hvitløk og tomat i olivenolje på middels varme til løken er blank. Ha i pastaen, og stek sammen med løken i et par minutter. Ha på 5 dl Jacobs kyllingkraft og 5 dl vann. Ha i saft og zest fra sitrusfruktene. Kok i ca 10 minutter til pastaen er al dente. (Les på pakken for din pasta). Ha i smør i terninger, parmesan og urter - rør og sett på lokk. La hvite i to minutter. Smak til med salt og syre, og server umiddelbart. Server gjerne med kjøttboller og brød. |
Vintips |
Granbazán Albariño Etiqueta Verde (1362101) Retten fremhever sitrus og friskhet i vinen, vinen gjør retten lettere og friskere. Ingrids favoritt. Lequin-Colin Bourgogne Cote d'Or Chardonnay (4907201) Retten fremhever frukt og smør i vinen, vinen gjør retten rikere og fyldigere. Petters favoritt. |
Kommentar |
Kjøttboller: https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=318 Brød: https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=320 |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: onsdag 26.07.2023. Sist endret: onsdag 26.07.2023. Kategori: Hovedrett |