Sitron-orzo med kyllingkjøttboller

Bilder
Sitronorzo med kjøttboller
Sitronorzo med kjøttboller
Beskrivelse
Risotto-aktig pastarett
Ingredienser
To finhakkede løk
1 finhakket hvitløk
100 gr strimlet soltørket tomat

500 gr orzo/risoni
5 dl Jacobs kyllingkraft
5 dl vann
Saft og zest fra 1 appelsin
Saft og zest fra 2 lime
Saft og zest fra 2 sitroner

Rikelig med ferske urter - for eksempel timian, rosmarin og persille.
100 gr parmesan
50 gr smør
Fremgangsmåte
Stek løk, hvitløk og tomat i olivenolje på middels varme til løken er blank.

Ha i pastaen, og stek sammen med løken i et par minutter.

Ha på 5 dl Jacobs kyllingkraft og 5 dl vann. Ha i saft og zest fra sitrusfruktene.

Kok i ca 10 minutter til pastaen er al dente. (Les på pakken for din pasta).

Ha i smør i terninger, parmesan og urter - rør og sett på lokk. La hvite i to minutter. Smak til med salt og syre, og server umiddelbart.

Server gjerne med kjøttboller og brød.
Vintips
Granbazán Albariño Etiqueta Verde (1362101)
Retten fremhever sitrus og friskhet i vinen, vinen gjør retten lettere og friskere.
Ingrids favoritt.


Lequin-Colin Bourgogne Cote d'Or Chardonnay (4907201)
Retten fremhever frukt og smør i vinen, vinen gjør retten rikere og fyldigere.
Petters favoritt.
Kommentar
Kjøttboller:

https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=318

Brød:

https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=320
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sitronorzo med kjøttboller
Sitronorzo med kjøttboller
En god kraft er viktig
En god kraft er viktig
Smør og parmesan gir masse smak!
Smør og parmesan gir masse smak!
Om
Registrert: onsdag 26.07.2023.
Sist endret: onsdag 26.07.2023.
Kategori: Hovedrett