Bilder |
---|
Ingredienser |
Bunn: 165 g smør 125 g sukker 2 eggeplommer 2 ss fløte 250 g hvetemel 2 ts bakepulver Fyll: 6 ss hvetemel 1 strøken ts bakepulver 1 ts salt 1 ts malt kanel 1 ts malt allehånde ½ ts malt ingefær ½ ts malt muskat 2 egg 2 dl sukker 75 g smeltet smør 400 g gresskarpuré - egen oppskrift 4 dl kremfløte Frø fra en vaniljestang |
Fremgangsmåte |
Bunn: Rør smør og sukker hvitt. Bland i resten av ingrediensene og rør sammen til en deig. Smør en paiform eller springfjærform godt og trykk bunnen ut, og opp langs kanten. Ha litt mel på hendene så går det lettere. Sett kaldt. Skal ikke forstekes. Fyll: Rør sammen alt det tørre og alt det våte hver for seg. Rør det våte i det tørre med en mixmaster og visp godt. Ha fyllet over i paiskallet, og sett rett i ovnen på 180 grader i ca. 40-50 minutter. Følg med, og kjenn etter når fyllet kjennes stivt ut. La kaken sette seg litt før du tar den ut av formen. Dryss på melis og server med vaniljeis. |
Inspirasjon |
Oppskrift gresskarpure: https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=147 |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: søndag 02.10.2022. Om: Vegetar Kategori: Dessert, Kake |