Gresskarpai

Bilder
Ingredienser
Bunn:
165 g smør
125 g sukker
2 eggeplommer
2 ss fløte
250 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
6 ss hvetemel
1 strøken ts bakepulver
1 ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
½ ts malt muskat
2 egg
2 dl sukker
75 g smeltet smør
400 g gresskarpuré - egen oppskrift
4 dl kremfløte
Frø fra en vaniljestang
Fremgangsmåte
Bunn:
Rør smør og sukker hvitt. Bland i resten av ingrediensene og rør sammen til en deig. Smør en paiform eller springfjærform godt og trykk bunnen ut, og opp langs kanten. Ha litt mel på hendene så går det lettere. Sett kaldt. Skal ikke forstekes.

Fyll:
Rør sammen alt det tørre og alt det våte hver for seg. Rør det våte i det tørre med en mixmaster og visp godt. Ha fyllet over i paiskallet, og sett rett i ovnen på 180 grader i ca. 40-50 minutter. Følg med, og kjenn etter når fyllet kjennes stivt ut. La kaken sette seg litt før du tar den ut av formen. Dryss på melis og server med vaniljeis.
Inspirasjon
Oppskrift gresskarpure:
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=147
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: søndag 02.10.2022.
Om: Vegetar
Kategori: Dessert, Kake