Yoghurtkake med bringebær og hvit sjokolade

Bilder
Glasert og pyntet sommerkake
Glasert og pyntet sommerkake
Ingredienser
250 gr yoghurt
180 gr sukker
4 egg
1 ts vaniljesukker
100 gr olje
1 ts bakepulver
290 gr hvetemel + litt til å rulle bær i
400 gr ferske bringebær


Glasur:
1 dl bringebærlikør røres med melis til passende konsistens.

Topping:
Hakket hvit sjokolade, bringebærstøv (tørkede bringebær kjørt til pulver i en matmølle)
Fremgangsmåte
Bland yoghurt og sukker, rør godt. Ha i olje og egg, rør godt. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt inn i det våte og rør forsiktig inn. Ikke rør for mye. Det er ikke farlig om det er litt klumper - det er bedre enn at du rører glatt - da risikerer du en seig kake.

Rull bringebærene forsiktig i litt hvetemel så de får et lett støvlag på seg. Dette hindrer dem i å synke til bunns i kaken under steking. Vend bærene forsiktig inn i røren uten å knuse dem.

Hell røren i en smurt brødform. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader. Stek i 75 minutter. Ikke åpne ovnen før det har gått 45 minutter - da kan kaken kollapse. Sjekk at kaken er ferdig ved å stikke den med en kakepinne. Pinnen skal være ren for kakerøre. Kaken må steke lenge da den har så mye fuktige bær i røren.

Ta kaken ut av formen og la den kjølne på rist.

Lag glasur ved å blande inn melis i likør til passende konsistens. Den skal være litt rennende. Glaser kaken etter at den har kjølnet til romtemperatur. Topp med sjokoladebiter.
Inspirasjon
Kaken er laget med utgangspunkt i denne oppskriften: https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=459
Vintips
Pizzorni Sognorosso Brachetto d´Acqui
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Glasert og pyntet sommerkake
Glasert og pyntet sommerkake
Om
Registrert: fredag 18.07.2025.
Sist endret: fredag 18.07.2025.
Om: Vegetar
Kategori: Kake