Bilder |
---|
Beskrivelse |
Superenkel og rask godbit! |
Ingredienser |
250 gr yoghurt 180 gr sukker 4 egg 1 ts vaniljesukker 100 gr olje 1 ts bakepulver 270 gr hvetemel Saft og zest fra en stor eller to små sitron(er) Glasur: 1 dl sitronsaft røres med melis til passende konsistens. Topping: blåbær og mynteblader - eller hva du selv liker. Prøve med ferske bringebær! |
Fremgangsmåte |
Bland yoghurt og sukker, rør godt. Ha i egg, rør godt. Ha i olje, sitronsaft of -zest - og nok en gang - rør godt. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt inn i det våte og rør forsiktig inn. Det er ikke farlig om det er litt klumper - det er bedre enn at du rører glatt - da risikerer du en seig kake. Hell røren i en smurt brødform. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader. Stek i 60 minutter. Ikke åpne ovnen før det har gått 45 minutter - da kan kaken kollapse. Sjekk at kaken er ferdig ved å stikke den med en kakepinne. Pinnen skal være ren for kakerøre. Ta kaken ut av formen og la den kjølne på rist. Glaser med melisglasur mens kaken ennå er lun. Topp med ønskede bær og server kaken lun. Den er god kald også selvsagt :) |
Inspirasjon |
Oppskrift inspirert av denne: https://gateauetcuisinerachida.com/gateau-au-yaourt-facile-moelleux/ /> Pynt inspirert av denne: https://www.casseroleetchocolat.fr/gateau-yaourt-myrtilles-glacage-royal/ |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 06.07.2025. Sist endret: tirsdag 08.07.2025. Om: Vegetar Kategori: Kake |