Bilder |
---|
Beskrivelse |
Saftig, mørk og vidunderlig |
Ingredienser |
250 gr yoghurt 180 gr sukker 4 egg 1 ts vaniljesukker 100 gr olje 1 ts bakepulver 200 gr hvetemel 50 gr kakaopulver Glasur: 100 gr fløte 150 gr kokesjokolade Topping: Mørke og hvite sjokoladespon |
Fremgangsmåte |
Bland yoghurt og sukker, rør godt. Ha i olje og egg, rør godt. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Sikt inn i det våte og rør forsiktig inn. Ikke rør for mye. Det er ikke farlig om det er litt klumper - det er bedre enn at du rører glatt - da risikerer du en seig kake. Hell røren i en smurt brødform. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader. Stek i 60 minutter. Ikke åpne ovnen før det har gått 45 minutter - da kan kaken kollapse. Sjekk at kaken er ferdig ved å stikke den med en kakepinne. Pinnen skal være ren for kakerøre. Ta kaken ut av formen og la den kjølne på rist. Lag ganache ved å varme opp fløte og smelte sjokoladen forsiktig inn i fløten. Rør til det blir en glatt glasur. Glaser kaken etter at den har kjølnet til romtemperatur. Topp med sjokoladespon. De lager du ved å legge en sjokoladeplate flatt og dra en bred stor kniv over platen. |
Inspirasjon |
Kaken er laget med utgangspunkt i denne oppskriften: https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=459 |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: tirsdag 08.07.2025. Sist endret: fredag 18.07.2025. Om: Vegetar Kategori: Kake |