Yoghurt-sjokoladekake

Bilder
Sommerkake - lett og frisk sjokoladekake
Sommerkake - lett og frisk sjokoladekake
Beskrivelse
Saftig, mørk og vidunderlig
Ingredienser
250 gr yoghurt
180 gr sukker
4 egg
1 ts vaniljesukker
100 gr olje
1 ts bakepulver
200 gr hvetemel
50 gr kakaopulver

Glasur:
100 gr fløte
150 gr kokesjokolade

Topping:
Mørke og hvite sjokoladespon
Fremgangsmåte
Bland yoghurt og sukker, rør godt. Ha i olje og egg, rør godt. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Sikt inn i det våte og rør forsiktig inn. Ikke rør for mye. Det er ikke farlig om det er litt klumper - det er bedre enn at du rører glatt - da risikerer du en seig kake.

Hell røren i en smurt brødform. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader. Stek i 60 minutter. Ikke åpne ovnen før det har gått 45 minutter - da kan kaken kollapse. Sjekk at kaken er ferdig ved å stikke den med en kakepinne. Pinnen skal være ren for kakerøre.

Ta kaken ut av formen og la den kjølne på rist. Lag ganache ved å varme opp fløte og smelte sjokoladen forsiktig inn i fløten. Rør til det blir en glatt glasur.

Glaser kaken etter at den har kjølnet til romtemperatur. Topp med sjokoladespon. De lager du ved å legge en sjokoladeplate flatt og dra en bred stor kniv over platen.
Inspirasjon
Kaken er laget med utgangspunkt i denne oppskriften: https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=459
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sommerkake - lett og frisk sjokoladekake
Sommerkake - lett og frisk sjokoladekake
Saftig kake glasert med en tynn ganache
Saftig kake glasert med en tynn ganache
Om
Registrert: tirsdag 08.07.2025.
Sist endret: fredag 18.07.2025.
Om: Vegetar
Kategori: Kake