Bilder |
---|
Beskrivelse |
Rik og smakstett |
Ingredienser |
1 ss rødvinseddik og 3 ss vann eller 50 ml fruktig rødvin 1 ss bourbon 1 ss sopp-soya 10 gr tørket steinsopp 20 gr soltørket tomat (tørr - ikke i olje) Et par hvitløksfedd 1 sjalottløk Sort malt pepper 75 gr smør 150 gr kyllinglever 2 ss kremfløte |
Fremgangsmåte |
Bland soya, bourbon, sort pepper og vin (eller vann/eddik om du heller bruker det). Ha i soppen og finsnittet soltørket tomat. La ligge å rehydrere. Kutt løk og hvitløk. Surr blankt i litt smør. Ha på sopp-tomat-blandingen og kok vesken nesten helt inn. Smelt alt smøret i en panne, stek leveren til den får fin farge, men ikke for lenge for da blir den tørr. La smør og lever kjøle seg litt - til 30-40 grader. Er dette for varmt kan parfaiten skille seg. Ha alle ingrediensene (husk fløten!) i en foodprosessor og kjør glatt. Smak til. Ha parfaiten over i en form, eller i små glass. Topp med andefett, aspik, gele - eller ingenting. Server med brød og klassisk tilbehør som sølvløk og cornichons. |
Inspirasjon |
https://www.dn.no/smak/oppskrifter/kok-en-klassiker/kyllingleverparfait/2-1-1235664 |
Vintips |
En Pinot Noir med litt modning men som fremdeles har fersk frukt. Oppskriften er utviklet med tanke på denne vinen: Cobb Diane Cobb Coastlands Vineyard Pinot Noir 2019 |
Kommentar |
Denne og oppskriften "Ovnsbakt andeleverpaté med steinsopp og bourbon" https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=414 utviklet jeg samtidig - for å prøve litt ulike stiler av andeleverpate til vinen over. Denne er komptakt og rik, mens den andre er luftig, myk og lett i teksturen. Begge passer flott, og det er mest smak og behag hvilken stil man foretrekker. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 02.03.2025. Sist endret: søndag 09.03.2025. Om: Glutenfri |