Bilder |
---|
Beskrivelse |
Liker du myk og lett paté med masse aroma og smak? Da er dette patéen for deg! |
Ingredienser |
200 gr andelever, renset for grove sener og eventuelt fett 2,5 dl helmelk 1,5 dl kremfløte 2 hele egg 2 eggeplommer 3 fedd hvitløk 30 ml sopp-soyasaus 5 gr salt 15 gr tørket steinsopp 15 gr bourbon |
Fremgangsmåte |
Sett ovnen på 140 grader Bland melk, souasaus, fløte og bourbon. Ha i den tørkede soppen. La stå. Rens lever, hakk hvitløk. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør helt glatt. Kle en liten brødform med bakepapir. Røren er rennende og kan kanskje lekke litt gjennom, men uten papir blir det nesten umulig å få patéen pent ut av formen etterpå. Hell røren i formen, og sett formen i vannbad. Stek i 40-50 minutter. Følg med. Steker du for kort blir patéen for bløt, steker du for lenge blir den tørr. Den er ferdig nå den er så vidt litt dissende når du dunket lett i formen. Den skal være litt fastere enn en karamellpudding. Men ikke stress - det blir godt uansett. Tenk at den heller skal være litt for mye enn alt for lite stekt. Avkjøt helt til kjøleskapstemperatur, gjenre over natten, før du tar den ut av formen. Del i skiver og server med ferskt brød, cornichons og sølvløk. Et annet serveringsalternativ er å servere den med sprø kjeks og en sidesalat av bakte beter, oliven og cornichons. |
Inspirasjon |
http://hellstrom.no/gode_oppskrifter/kyllingleverpat |
Vintips |
En Pinot Noir med litt modning men som fremdeles har fersk frukt. Oppskriften er utviklet med tanke på denne vinen: Cobb Diane Cobb Coastlands Vineyard Pinot Noir 2019 |
Kommentar |
Denne oppskriften og «Andeleverparfait» https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=415 utviklet jeg samtidig - for å prøve litt ulike stiler av andeleverpate til vinen over. Denne er luftig, myk og lett, mens den andre er mer komptakt og rik i teksturen. Begge passer flott, og det er mest smak og behag hvilken stil man foretrekker. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 02.03.2025. Sist endret: søndag 02.03.2025. Om: Glutenfri |