Oksehaleravioli

Bilder
Gyllent, dypt og rikt
Gyllent, dypt og rikt
Ingredienser
Pasta: Se grunnoppskrift
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=395 /> Lag pasta med 300 gr mel.

200 gr ferdig kokt og renset oksehalekjøtt
(Tilsvarer ca 1 kg rå oksehaler)
En stor neve revet parmesan
Salt, pepper

Ta vare på kraften, den er gull og brukes til suppen. Fjern fettet fra kraften og ta vare på det for seg.

200 gr kantareller
Smør til steking.
Grønne urter, gressløk, oregano eller timian
Fremgangsmåte
Lag fyllet først. Findel kjøttet. Bland inn parmesan og smak til med salt og pepper. Ta i litt av fettet fra kraften og spe inn i fyllet for å få litt fylde (typ et par spiseskjeer). Sett til side.

Kjevle pastaen tynt med en pastamaskin. Legg små skjeer med fyll på en plate, pensle litt med vann rundt fyllet. Dekk til med en ny plate. Pass på at det er minst mulig luft i «pakkene». Stikk ut med en utstikker. Legg på et brett med semulemel.

Stek sopp i smør og smak til med salt og pepper. Varm opp kraft og ha i finhakkede urter og den stekte soppen. Smak til på ny. Hold varmt.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok ravioliene i et par minutter. Ta opp fra vannet med en hullsleiv og legg i dype varme fat. Øs over kraft og sopp. Pynt med urter.
Vintips
En moden champagne.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Gyllent, dypt og rikt
Gyllent, dypt og rikt
Sorte ravioli med kantareller, gulrotchips og gullstøv
Sorte ravioli med kantareller, gulrotchips og gullstøv
Skogens gull
Skogens gull
Om
Registrert: mandag 05.08.2024.
Sist endret: søndag 01.09.2024.
Kategori: Forrett, Hovedrett