| Bilder |
|---|
| Ingredienser |
| 1 stor porsjon: 100 gr mel 1 stort egg Valg av mel - Finkornet semulemel av durumhvete (semolina) gir god litt røff pasta med godt tygg. - Tipo 00-mel gir ekstra fin og myk tekstur, 10-12 prosent gluten er bra. - Vanlig hvetemel kan også brukes. Du må kanskje bruke noe mer væske og kna noe lengre da melet ofte er noe grovere. - Bland gjerne meltyper også - for eksempel 1/3 semolina og 2/3 tipo 00. |
| Fremgangsmåte |
| Ha melet i en haug på bakebordet. Lag en grop i midten, og knekk eggene i. Bland forsiktig med en gaffel fra midten av gropen. Etterhvert dropper du gaffelen og begynner å elte for hånd. Elt i minst fem minutter (ideelt: 20 minutter) til deigen er glatt, elastisk og litt blank. Dekk med plast og legg til å hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter. |
| Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
| Om |
| Registrert: søndag 04.08.2024. Sist endret: lørdag 01.11.2025. Om: Vegetar, melkefri Kategori: Hovedrett |