Grunnoppskrift hjemmelaget pasta

Bilder
Pappardelle
Pappardelle
Ingredienser
1 stor porsjon:

100 gr mel
1 stort egg

Valg av mel
- Finkornet semulemel av durumhvete (semolina) gir god litt røff pasta med godt tygg.
- Tipo 00-mel gir ekstra fin og myk tekstur, 10-12 prosent gluten er bra.
- Vanlig hvetemel kan også brukes. DU mp kanskje bruke noe mer væske og kba noe lengre da melet ofte er noe grovere.
- Bland gjerne meltyper også - for eksempel 1/3 semolina og 2/3 tipo 00.
Fremgangsmåte
Ha melet i en haug på bakebordet. Lag en grop i midten, og knekk eggene i. Bland forsiktig med en gaffel fra midten av gropen.

Etterhvert dropper du gaffelen og begynner å elte for hånd. Elt i minst fem minutter til deigen er glatt, elastisk og litt blank.

Dekk med plast og legg til å hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Pappardelle
Pappardelle
Mikse med gaffel først og kna med hendene etterhvert
Mikse med gaffel først og kna med hendene etterhvert
Tagliatelle
Tagliatelle
Ravioli
Ravioli
Oksehaleravioli
Oksehaleravioli
Pappardelle med pistasj- og persillepesto
Pappardelle med pistasj- og persillepesto
Carbonara-ravioli
Carbonara-ravioli
Du kan kjevle urter inn i deigen for dekor og smak
Du kan kjevle urter inn i deigen for dekor og smak
Tofarget pasta
Tofarget pasta
Sort og dramatisk ravioli
Sort og dramatisk ravioli
Om
Registrert: søndag 04.08.2024.
Sist endret: tirsdag 27.08.2024.
Om: Vegetar, melkefri