Bilder |
---|
Ingredienser |
1 stor porsjon: 100 gr mel 1 stort egg Valg av mel - Finkornet semulemel av durumhvete (semolina) gir god litt røff pasta med godt tygg. - Tipo 00-mel gir ekstra fin og myk tekstur, 10-12 prosent gluten er bra. - Vanlig hvetemel kan også brukes. DU mp kanskje bruke noe mer væske og kba noe lengre da melet ofte er noe grovere. - Bland gjerne meltyper også - for eksempel 1/3 semolina og 2/3 tipo 00. |
Fremgangsmåte |
Ha melet i en haug på bakebordet. Lag en grop i midten, og knekk eggene i. Bland forsiktig med en gaffel fra midten av gropen. Etterhvert dropper du gaffelen og begynner å elte for hånd. Elt i minst fem minutter til deigen er glatt, elastisk og litt blank. Dekk med plast og legg til å hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 04.08.2024. Sist endret: tirsdag 27.08.2024. Om: Vegetar, melkefri |