Bilder |
---|
Beskrivelse |
Frisk og mektig på en gang! |
Ingredienser |
Til pannacotta 6 dl fløte Saft fra 6 klementiner (1,5 dl) Zest fra 3 klementiner 1 dl sukker 1 ts vaniljeekstrakt 5 plater gelatin Til gelé 3 dl appelsinjuice/klementinjuice 1 dl aperol 1 ss sukker 3 gelatinplater En kanelstang En stjerneanis Til 8-10 porsjoner |
Fremgangsmåte |
Legg gelatinplatene til pannacottaen i kaldt vann. Varm opp fløte, sukker, zest og vanilje. Ha i klementinsaft. Ta en øse varm fløte i en liten kopp. Kryst mest mulig vann ut av gelatinen og ha platene i denne fløtekoppen. Rør glatt, og hell blandingen tilbake i kjelen. Øs så fløtemiksen i porsjonskåler eller i en stor skål. Dekk til og sett kaldt. Etter to timer er den klar. Nå kan du servere den, eller fortsette med gelélokk. Gelé Varm opp juicen og ha i sukker, kanel og stjerneanis. La trekke. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløte. Ha i aperol i juicen og varm opp til kokepunktet igjen. Kryst ut vannet av gelatinplatene og ha dem i juicen, rør til gelatinen er smeltet. Avkjøl til romtemperatur. Ta ut krydderne. Øs geleen forsiktig over pannacottaene og sett kaldt igjen til geleen er stiv (tar ca en time). Et tips kan være å helle geleen over baksiden av en skje for å være mest mulig skånsom. Ha gjerne en skive syltet klementin på før du heller geleen på. Og er det fest så drysser du litt glitter på toppen - og hva med å gå all in og pynte men en korall på toppen? |
Inspirasjon |
https://klingskitchen.se/inlagg/clementinpannacotta-med-camparispegel/ |
Vintips |
En deilig søt riesling med god syre - for eksempel en auslese. Sauternes vil også passe godt! |
Kommentar |
Syltet klementin https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=366 Korall https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=370 |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: tirsdag 26.12.2023. Sist endret: tirsdag 26.12.2023. Om: Vegetar, glutenfri |