Klementinpannacotta med aperolgelé

Bilder
Pyntet og klar for fest!
Pyntet og klar for fest!
Beskrivelse
Frisk og mektig på en gang!
Ingredienser
Til pannacotta
6 dl fløte
Saft fra 6 klementiner (1,5 dl)
Zest fra 3 klementiner
1 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
5 plater gelatin

Til gelé
3 dl appelsinjuice/klementinjuice
1 dl aperol
1 ss sukker
3 gelatinplater
En kanelstang
En stjerneanis

Til 8-10 porsjoner
Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene til pannacottaen i kaldt vann.

Varm opp fløte, sukker, zest og vanilje. Ha i klementinsaft. Ta en øse varm fløte i en liten kopp. Kryst mest mulig vann ut av gelatinen og ha platene i denne fløtekoppen. Rør glatt, og hell blandingen tilbake i kjelen.

Øs så fløtemiksen i porsjonskåler eller i en stor skål. Dekk til og sett kaldt. Etter to timer er den klar. Nå kan du servere den, eller fortsette med gelélokk.

Gelé
Varm opp juicen og ha i sukker, kanel og stjerneanis. La trekke.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløte.
Ha i aperol i juicen og varm opp til kokepunktet igjen. Kryst ut vannet av gelatinplatene og ha dem i juicen, rør til gelatinen er smeltet. Avkjøl til romtemperatur. Ta ut krydderne.

Øs geleen forsiktig over pannacottaene og sett kaldt igjen til geleen er stiv (tar ca en time). Et tips kan være å helle geleen over baksiden av en skje for å være mest mulig skånsom.

Ha gjerne en skive syltet klementin på før du heller geleen på. Og er det fest så drysser du litt glitter på toppen - og hva med å gå all in og pynte men en korall på toppen?
Inspirasjon
https://klingskitchen.se/inlagg/clementinpannacotta-med-camparispegel/
Vintips
En deilig søt riesling med god syre - for eksempel en auslese. Sauternes vil også passe godt!
Kommentar
Syltet klementin
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=366

Korall
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=370
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Pyntet og klar for fest!
Pyntet og klar for fest!
Korall - blott til pynt
Korall - blott til pynt
Om
Registrert: tirsdag 26.12.2023.
Sist endret: tirsdag 26.12.2023.
Om: Vegetar, glutenfri