Finocchio-pizza

Bilder
Fennikelpizza
Fennikelpizza
Beskrivelse
Hvit saus, fennikelsalami, blue castello, taleggio, bøffelmozzarella. Toppet med syltet fenikkel og eple, syltede sennepsfrø, valnøtter
Ingredienser
Saus:
2 dl mager kesam
1 ss honning
10 gr revet parmesan
2 fedd hvitløk, presset
1 ss soppsoyasaus (eller vanlig soyasaus)
Salt og pepper etter smak

125 gr fersk bøffelmozzarella
75 gr Taleggio
35 gr Blue Castello
80 gr fennikelsalami

20 gr ristede valnøtter
Ferske urter, for eksempel fennikeltopp eller oregano

Syltet eple og fennikel: se egen oppskrift
Syltede sennepsfrø: se egen oppskrift

Dette er saus og topping til en pizza i langpannestørrelse.
Fremgangsmåte
Saus: bland alt og rør godt og smak til.

Dette er en lettere variant en den mer klassiske hvor man bruker seterrømme eller crème fraîche. Når vi sparer kalorier ved å bruke fettfattige varianter mister vi en del smak og smaksforsterkning, og må derfor være ekstra nøye med tilsmakingen.

Rist nøttene i tørr panne til de dufter godt og har fått litt farge. Sett til side.

Bruk den bunnen du ønsker. Topp med saus, de ulike ostene og fennikelsalamien. Stek til bunnen er gyllen og osten bobler godt.

Ta ut av ovnen og topp med valnøtter, eple og fennikel og sennepsfrø.
Inspirasjon
Syltet eple og fennikel
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=330

Syltede sennepsfrø:
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=333

Pizzabunn
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=298
Vintips
Brochard Sancerre Silex

Tørr eplesider
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Fennikelpizza
Fennikelpizza
Nydelige harmoniske smaker
Nydelige harmoniske smaker
Syltet eple og fennikel
Syltet eple og fennikel
Syltede sennepsfrø
Syltede sennepsfrø
Eple og fennikel
Eple og fennikel
Om
Registrert: lørdag 02.09.2023.
Sist endret: mandag 04.09.2023.