Bilder |
---|
Beskrivelse |
Hvit saus, fennikelsalami, blue castello, taleggio, bøffelmozzarella. Toppet med syltet fenikkel og eple, syltede sennepsfrø, valnøtter |
Ingredienser |
Saus: 2 dl mager kesam 1 ss honning 10 gr revet parmesan 2 fedd hvitløk, presset 1 ss soppsoyasaus (eller vanlig soyasaus) Salt og pepper etter smak 125 gr fersk bøffelmozzarella 75 gr Taleggio 35 gr Blue Castello 80 gr fennikelsalami 20 gr ristede valnøtter Ferske urter, for eksempel fennikeltopp eller oregano Syltet eple og fennikel: se egen oppskrift Syltede sennepsfrø: se egen oppskrift Dette er saus og topping til en pizza i langpannestørrelse. |
Fremgangsmåte |
Saus: bland alt og rør godt og smak til. Dette er en lettere variant en den mer klassiske hvor man bruker seterrømme eller crème fraîche. Når vi sparer kalorier ved å bruke fettfattige varianter mister vi en del smak og smaksforsterkning, og må derfor være ekstra nøye med tilsmakingen. Rist nøttene i tørr panne til de dufter godt og har fått litt farge. Sett til side. Bruk den bunnen du ønsker. Topp med saus, de ulike ostene og fennikelsalamien. Stek til bunnen er gyllen og osten bobler godt. Ta ut av ovnen og topp med valnøtter, eple og fennikel og sennepsfrø. |
Inspirasjon |
Syltet eple og fennikel https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=330 Syltede sennepsfrø: https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=333 Pizzabunn https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=298 |
Vintips |
Brochard Sancerre Silex Tørr eplesider |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 02.09.2023. Sist endret: mandag 04.09.2023. |