Middelhavspizza

Bilder
Grønnsaker og ost - perfekt!
Grønnsaker og ost - perfekt!
Beskrivelse
Tomatsaus, aubergine, paprika og mozarella Toppet med kalamataoliven, fersk oregano og parmesanflak
Ingredienser
Tomatsaus
200 gr hermetiske tomater av god kvalitet
1 ts tomatpure
1/2 ts tørket oregano
En klype salt
1 ss balsamicoeddik
1 hvitløksfedd
En klype chili

Topping
250 gr fersk mozarella
3 spisspaprikaer i ulike farger
1 medium aubergine

65 gr kalamataoliven
25 gr parmesanflak
Ferks oreago
25 gr parmesan
Fremgangsmåte
Sausen: Bland alt og kjør glatt med stavmikser. Smak til.

Skjær paprika i fire på langs, og rens bort hinner og frø. Skjær auberginen i tykke skiver på langs.

Legg grønnsakene på et bakebrett, drissle over olivenolje og litt flaksalt. Bak på 180 grader i ca 1 time.

Bruk pizzabunn etter ønske. Smør på tomatsausen og fordel osten jevnt. Fordel de bakte grønnsakene over osten. Bak på max varme i ovnen til bunnen er gyllen og gjennomstekt og osten bobler.

Når pizzaen er ute av ovnen fordeler du oliven, parmesanflak og ferske urter over pizzaen.
Inspirasjon
Pizzabunn
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=298
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Grønnsaker og ost - perfekt!
Grønnsaker og ost - perfekt!
Før steking, på vei inn i ovnen
Før steking, på vei inn i ovnen
Om
Registrert: lørdag 02.09.2023.
Sist endret: mandag 04.09.2023.
Kategori: Hovedrett