Luftige boller

Bilder
Nystekte boller
Nystekte boller
Beskrivelse
En rask bolledeig som alltid blir god.
Ingredienser
200 g smør
6 dl melk
2 pk tørrgjær
1 kg hvetemel
230 gram sukker
1 ts salt
3 ts kardemokmme
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Smelt smør og ha i melken og sukkeret. Pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader. den kan godt bære kaldere.

Ha alt det tørre i en mixebolle, og bland godt. Ha så i den tempererte væsken og elt. Deigen skal slippe kanten av miksebollen såvidt. Er den for våt så ha i litt ekstra mel, er den tørr så ha i litt ekstra væske. Elt i ca 10-15 minutter, eller til deigen er elastisk. Dekk til deigen godt, og la den heve i ca 1 time.

Ta deigen ut på benken, og kna den lett sammen. Del og trill ca 30 boller, og sett dem på bakepapir. Dekk godt til med kjøkkenkleder. Hev i ca 1/2 time til. Sett ovnen på 230 grader.

Pensle med sammenvispet egg, og stek bollene midt i ovnen i ca 10-15 minutter, til de er gyldne.

Er det fastelaven kan du lage chantillikrem. Visp 1 fløtetutt med en stor ts vaniljesukker, og server med bringebærsyltetøy - og melisdryss på toppen.

Ekstra god krem får du om du har i bringebærsyltetøy, smeltet sjokolade eller revet sitronzest.
Kommentar
Denne bolledeigen gir alltid store og luftige boller på grunn av gjærmengden og bakepulveret. Det gjør også at bollene ikle blir så holdbare - og smaker best samme dag de er bakt, og aller helst litt lune.
For mer holdbare boller bruker du denne oppskriften:
https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=239
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Nystekte boller
Nystekte boller
Etterleving er viktig for fluffy resultat
Etterleving er viktig for fluffy resultat
Fastelavensboller
Fastelavensboller
Vaniljekrem og bringebær i svingene
Vaniljekrem og bringebær i svingene
Kanelisvingene
Kanelisvingene
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: mandag 31.07.2023.
Om: Vegetar