Bilder |
---|
Beskrivelse |
En rask bolledeig som alltid blir god. |
Ingredienser |
200 g smør 6 dl melk 2 pk tørrgjær 1 kg hvetemel 230 gram sukker 1 ts salt 3 ts kardemokmme 1 ts bakepulver |
Fremgangsmåte |
Smelt smør og ha i melken og sukkeret. Pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader. den kan godt bære kaldere. Ha alt det tørre i en mixebolle, og bland godt. Ha så i den tempererte væsken og elt. Deigen skal slippe kanten av miksebollen såvidt. Er den for våt så ha i litt ekstra mel, er den tørr så ha i litt ekstra væske. Elt i ca 10-15 minutter, eller til deigen er elastisk. Dekk til deigen godt, og la den heve i ca 1 time. Ta deigen ut på benken, og kna den lett sammen. Del og trill ca 30 boller, og sett dem på bakepapir. Dekk godt til med kjøkkenkleder. Hev i ca 1/2 time til. Sett ovnen på 230 grader. Pensle med sammenvispet egg, og stek bollene midt i ovnen i ca 10-15 minutter, til de er gyldne. Er det fastelaven kan du lage chantillikrem. Visp 1 fløtetutt med en stor ts vaniljesukker, og server med bringebærsyltetøy - og melisdryss på toppen. Ekstra god krem får du om du har i bringebærsyltetøy, smeltet sjokolade eller revet sitronzest. |
Kommentar |
Denne bolledeigen gir alltid store og luftige boller på grunn av gjærmengden og bakepulveret. Det gjør også at bollene ikle blir så holdbare - og smaker best samme dag de er bakt, og aller helst litt lune. For mer holdbare boller bruker du denne oppskriften: https://www.prosch.no/kokebok/oppskrift.php?id=239 |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: mandag 31.07.2023. Om: Vegetar Kategori: Kake |