Krem-Elins tangzhong-boller

Bilder
Sjokoladeboller med nutella
Sjokoladeboller med nutella
Beskrivelse
De aller beste bollene!
Verdens beste boller - helt sant!
Ingredienser
Jevning/fordeig:
40 (80) [120] g mel
200 (400) [600] g melk

Hoveddeig:
460 (920) [1380] g hvetemel
90 (180) [270] g sukker
20 (40) [60] g fersk gjør eller en pose tørrgjær
175 (350) [525] g kald melk
75 (150) [225] g smør i terninger (tilsettes etter ca. 10 min)
2 (4) [6] ts kardemomme
1 (2) [3] egg
En klype salt
Fremgangsmåte
Lag først en jevning av mel og melk. Kok opp til den tykner. Avkjøl til romtemperatur.

Bland jevning pluss resten av ingrediensene (bortsett fra smøret) i bakebollen. Bruker du fersk gjær kan denne smuldres rett i bollen, behøver ikke røres ut i væske.

Tilsett smørterningene når deigen har eltet 7-10 minutter.

Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett på full fart siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.

Hev til deigen har dobbel størrelse - tar oftest en times tid.

Form til boller, kanelisvingene eller hva du ønsker :)

Settes til heving ca. 35-45 minutter til.

Pensle med sammenvispet egg Stekes på 225 grader (over/undervarme) 7-12 minutter

Oppskriften gir 8 (16) [24] skikkelig store boller, eller 10-12 (20-24) [30-36] små.
Inspirasjon
https://krem.no/hjem/boller-og-kanelboller-tangzhong-style/
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sjokoladeboller med nutella
Sjokoladeboller med nutella
Kardemommeboller
Kardemommeboller
Lussekatter
Lussekatter
Kanelinuter
Kanelinuter
Påskeboller (hot cross buns) fylt med appelsin
Påskeboller (hot cross buns) fylt med appelsin
Påskepyntet bollefat!
Påskepyntet bollefat!
Om
Registrert: onsdag 14.12.2022.
Sist endret: søndag 11.02.2024.
Om: Vegetar