Krem-Elins tangzhong-boller

Bilder
Sjokoladeboller med nutella
Sjokoladeboller med nutella
Beskrivelse
De aller beste bollene!
Verdens beste boller - helt sant!
Ingredienser
Jevning/fordeig:
40 (80) g mel
200 (400) g melk

Hoveddeig:
460 (920) g hvetemel
90 (180) g sukker
20 (40) g fersk gjør eller en pose tørrgjær
175 (350) g kald melk
75 (150) g smør i terninger (tilsettes etter ca. 10 min)
2 (4) ts kardemomme
1 (2) egg
En klype salt
Fremgangsmåte
Lag først en jevning av mel og melk. Kok opp til den tykner. Avkjøl til romtemperatur.

Bland jevning pluss resten av ingrediensene (bortsett fra smøret) i bakebollen. Bruker du fersk gjær kan denne smuldres rett i bollen, behøver ikke røres ut i væske.

Tilsett smørterningene når deigen har eltet 7-10 minutter.

Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett på full fart siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.

Hev til deigen har dobbel størrelse - tar oftest en times tid.

Form til boller, kanelisvingene eller hva du ønsker :)

Settes til heving ca. 35-45 minutter til.

Pensle med sammenvispet egg Stekes på 225 grader (over/undervarme) 7-12 minutter
Inspirasjon
https://krem.no/hjem/boller-og-kanelboller-tangzhong-style/
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sjokoladeboller med nutella
Sjokoladeboller med nutella
Kardemommeboller
Kardemommeboller
Lussekatter
Lussekatter
Kanelinuter
Kanelinuter
Om
Registrert: onsdag 14.12.2022.
Sist endret: søndag 29.01.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Kake