Bilder |
---|
Beskrivelse |
De aller beste bollene! Verdens beste boller - helt sant! |
Ingredienser |
Jevning/fordeig: 40 (80) [120] g mel 200 (400) [600] g melk Hoveddeig: 460 (920) [1380] g hvetemel 90 (180) [270] g sukker 20 (40) [60] g fersk gjør eller en pose tørrgjær 175 (350) [525] g kald melk 75 (150) [225] g smør i terninger (tilsettes etter ca. 10 min) 2 (4) [6] ts kardemomme 1 (2) [3] egg En klype salt |
Fremgangsmåte |
Lag først en jevning av mel og melk. Kok opp til den tykner. Avkjøl til romtemperatur. Bland jevning pluss resten av ingrediensene (bortsett fra smøret) i bakebollen. Bruker du fersk gjær kan denne smuldres rett i bollen, behøver ikke røres ut i væske. Tilsett smørterningene når deigen har eltet 7-10 minutter. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett på full fart siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Hev til deigen har dobbel størrelse - tar oftest en times tid. Form til boller, kanelisvingene eller hva du ønsker :) Settes til heving ca. 35-45 minutter til. Pensle med sammenvispet egg Stekes på 225 grader (over/undervarme) 7-12 minutter Oppskriften gir 8 (16) [24] skikkelig store boller, eller 10-12 (20-24) [30-36] små. |
Inspirasjon |
https://krem.no/hjem/boller-og-kanelboller-tangzhong-style/ |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: onsdag 14.12.2022. Sist endret: søndag 11.02.2024. Om: Vegetar |