Marmorkake

Bilder
Marmorkake
Marmorkake
Beskrivelse
…eller «Mormorkake» som den kalles hos oss…
Ingredienser
175 gr smør
225 gr sukker
3 egg
1 1/4 - 1 1/2 dl melk
250 gram hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

2 ss kakao
2 ss sukker
ca 1/2 dl melk
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver sammen og ha i vekselvis med melken. Røren skal være godt blandet, men ikke røres seig.

En form på 1 1/2 liter smøres og strøs. Ha i 1/3 av røres. Ta 1/3 i en egen bolle og ha i kakao og sukker. Juster med melk slik at den mørke røren har samme konsistens som den lyse.

Ha kakaorøren i midten av formen, og ha resten av den lyse på toppen. Trekk en kniv langs hele kaken, helt ned til bunnen av formen.

Stekes i 45-60 minutter på 175 grader. Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves ut og avkjøles videre på rist.

OBS: Vær svært nøye på melkemengden! 1 1/4 skal i hoveddeigen, og et par ss ekstra i den mørke. Er det så nøye? Ja - se bilde under for å se forskjellen. I den flate kaken hadde jeg ørlitt for mye melk - og da rant røren ut når den nådde form-kanten...
Inspirasjon
Fra "Helt enkelt baking" av Ingrid Espelid Hovig
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Marmorkake
Marmorkake
Kakene blir alltid ulike - spennende å åpne og se mønsteret
Kakene blir alltid ulike - spennende å åpne og se mønsteret
Litt lite sjokolade i denne…
Litt lite sjokolade i denne…
Vær nøyaktig med melkemengden - se kommentar over.
Vær nøyaktig med melkemengden - se kommentar over.
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: lørdag 17.12.2022.
Om: Vegetar
Kategori: Kake