Bilder |
---|
Beskrivelse |
…eller «Mormorkake» som den kalles hos oss… |
Ingredienser |
175 gr smør 225 gr sukker 3 egg 1 1/4 - 1 1/2 dl melk 250 gram hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 2 ss kakao 2 ss sukker ca 1/2 dl melk |
Fremgangsmåte |
Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver sammen og ha i vekselvis med melken. Røren skal være godt blandet, men ikke røres seig. En form på 1 1/2 liter smøres og strøs. Ha i 1/3 av røres. Ta 1/3 i en egen bolle og ha i kakao og sukker. Juster med melk slik at den mørke røren har samme konsistens som den lyse. Ha kakaorøren i midten av formen, og ha resten av den lyse på toppen. Trekk en kniv langs hele kaken, helt ned til bunnen av formen. Stekes i 45-60 minutter på 175 grader. Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves ut og avkjøles videre på rist. OBS: Vær svært nøye på melkemengden! 1 1/4 skal i hoveddeigen, og et par ss ekstra i den mørke. Er det så nøye? Ja - se bilde under for å se forskjellen. I den flate kaken hadde jeg ørlitt for mye melk - og da rant røren ut når den nådde form-kanten... |
Inspirasjon |
Fra "Helt enkelt baking" av Ingrid Espelid Hovig |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: lørdag 17.12.2022. Om: Vegetar Kategori: Kake |