Pepperkaker

Bilder
Ingredienser
150 gr sukker
150 gr mørk sirup
1,5 dl fløte
100 gr smør

450 gr hvetemel
1 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts allehånde
1 ts kanel
1/2 ts nellik
1/4 ts pomeransskall (kan sløyfes)
3/4 ts natron
Fremgangsmåte
Kok opp sukker, sirup og fløte. Ha i smør og la det smelte. Rør godt og avkjøl.

Når blandingen er helt avkjølt har du i de tørre ingrediensene.

La deigen stå i kjøleskap til neste dag.

Kjevle tynne leiver på melet bakebord - jo tynnere jo bedre. Det er lettere å kjevle ut deigen om den er kald. Lag de formene du ønsker. Alternativt bruker du en pastamaskin for å kjevle tynne flak a la «pepperkakeflatbrød». Om du vil kan du drysse finhakkede nøtter på kakene før de stekes.

Legg kakene på bakepapirkledde bakebrett. Stekes på 170 grader i mellom 5 og 10 minutter. Følg nøye med, for plutselig er kakene brent.

Oppbevares i tett kakeboks.

Disse kakene er ganske krydret. Demp krydderet noe om kakene er til barn - eller dra på mer om du liker ekstra krydrede kaker!
Vintips
Tawny portvin
Vin Santo fra Toscana
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Pepperkake på pinne
Pepperkake på pinne
Pepperkake-Ostekake
Pepperkake-Ostekake
Et lite hus i vinterskogen
Et lite hus i vinterskogen
Kjelvle tynt!
Kjelvle tynt!
Fargerike pepperkaker på pinne
Fargerike pepperkaker på pinne
Pyntede hjerter
Pyntede hjerter
Pepperkakeiskrem
Pepperkakeiskrem
More is more!
More is more!
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: lørdag 09.11.2024.
Om: Vegetar