Pepperkaker

Bilder
Ingredienser
150 gr sukker
150 gr mørk sirup
1,5 dl fløte

100 gr smør
1 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts allehånde
1 ts kanel
1/2 ts nellik
1/4 ts kardemomme
1/4 ts pomeransskall (kan sløyfes)

3/4 ts natron
450 gr hvetemel
Fremgangsmåte
Kok opp sukker, sirup og fløte. Ha i krydder og smør - og la det smelte. Rør godt og avkjøl.

Når blandingen er helt avkjølt har du i de tørre ingrediensene.

La deigen stå i kjøleskap til neste dag.

Kjevle tynne leiver på melet bakebord - jo tynnere jo bedre. Det er lettere å kjevle ut deigen om den er kald. Lag de formene du ønsker. Alternativt bruker du en pastamaskin for å kjevle tynne flak a la «pepperkakeflatbrød». Om du vil kan du drysse finhakkede nøtter på kakene før de stekes.

Legg kakene på bakepapirkledde bakebrett. Stekes på 170 grader i mellom 5 og 10 minutter. Følg nøye med, for plutselig er kakene brent.

Oppbevares i tett kakeboks.

Disse kakene er ganske krydret. Demp krydderet noe om kakene er til barn - eller dra på mer om du liker ekstra krydrede kaker!
Vintips
Tawny portvin
Vin Santo fra Toscana
Kommentar
Melisglasur:
500 gr melis
2 eggehviter
Ca 4 ss sitronsaft
Visp godt sammen med elvisp til glasuren en tykk og fluffy
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Pepperkake på pinne
Pepperkake på pinne
Pepperkake-Ostekake
Pepperkake-Ostekake
Et lite hus i vinterskogen
Et lite hus i vinterskogen
Kjelvle tynt!
Kjelvle tynt!
Fargerike pepperkaker på pinne
Fargerike pepperkaker på pinne
Pyntede hjerter
Pyntede hjerter
Pepperkakeiskrem
Pepperkakeiskrem
More is more!
More is more!
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: torsdag 11.12.2025.
Om: Vegetar
Kategori: Kake