Bilder |
---|
Ingredienser |
150 gr sukker 150 gr mørk sirup 1,5 dl fløte 100 gr smør 450 gr hvetemel 1 ts pepper 1 ts ingefær 1 ts allehånde 1 ts kanel 1/2 ts nellik 1/4 ts pomeransskall (kan sløyfes) 3/4 ts natron |
Fremgangsmåte |
Kok opp sukker, sirup og fløte. Ha i smør og la det smelte. Rør godt og avkjøl. Når blandingen er helt avkjølt har du i de tørre ingrediensene. La deigen stå i kjøleskap til neste dag. Kjevle tynne leiver på melet bakebord - jo tynnere jo bedre. Det er lettere å kjevle ut deigen om den er kald. Lag de formene du ønsker. Alternativt bruker du en pastamaskin for å kjevle tynne flak a la «pepperkakeflatbrød». Om du vil kan du drysse finhakkede nøtter på kakene før de stekes. Legg kakene på bakepapirkledde bakebrett. Stekes på 170 grader i mellom 5 og 10 minutter. Følg nøye med, for plutselig er kakene brent. Oppbevares i tett kakeboks. Disse kakene er ganske krydret. Demp krydderet noe om kakene er til barn - eller dra på mer om du liker ekstra krydrede kaker! |
Vintips |
Tawny portvin Vin Santo fra Toscana |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: lørdag 09.11.2024. Om: Vegetar |