Bilder |
---|
Ingredienser |
Grunnoppskrift 2 finhakkede løk 1 finhakket hvitløk 500 gr risottoris 2 dl tørr hvitvin Ca 1,5 liter kraft 100 gr revet parmesan 50 gram smør i terninger Smak til med sitron, salt og pepper. Salt kan for eksempel byttes ut med soyasaus, hvitvin kan bytes ut med balsamico eller sitron. Denne oppskriften gir 5 store porsjoner som selvstendig rett. Det er nok mat til 10 som forrett, og topper du med for eksempel stekt sopp, kjøtt eller fisk - ja da trenger du mindre risotto per person. |
Fremgangsmåte |
Det er mange deilige smaker som passer godt til en risotto. Grunnoppskriften min består av noen gode grønnsaker med mye smak som stekes litt i olje, så har jeg i risottoris og lar den steke med en stund - sånn ca. 5 minutter. Så begynner jeg å spe med vin og kraft. Først vin, deretter kraft - litt om gangen til risen er ferdig og konsistensen er fin. Dette tar ca 20 minutter. Jeg liker risottoen når den har konsistens som litt løs risengrynsgrøt. Når risen er akkurat ferdig, har jeg i kaldt smør og revet parmesan. Glad inhvitløk? Press gjerne et fedd eller to i nå. Så skal lokket på og risottoen skal hvile i to minutter. Server straks. Hvilke grønnsaker og hvilken kraft - hvilke krydder og hvilken topping kan variere etter anledning, sesong og lyst. Risottorester kan brukes til Arancini - se egen oppskrift. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: søndag 27.11.2022. Om: Glutenfri Kategori: Forrett, Hovedrett |