Rypebryst Vianvang

Bilder
Rypebryst og kongeøstersopp
Rypebryst og kongeøstersopp
Ingredienser
Viltsaus
15 gr russiske erter
30 gr tørket steinsopp
2 sjalottløk, finhakket
3 dl rødvin
5 dl viltkraft
2 dl fløte
2 ss ripsgele
Salt/pepper
Fremgangsmåte
Viltsaus
Løk, erter, kraft, vin og sopp has i en kjele og kokes i ca 30 minutter - kanskje noe lengre. Ha i fløte og kok til sausen tykner - kan ta ca femten minutter. Smak til med salt, pepper og gelé.

Rypebryst
Saltes og pepres, stekes fem sekunder på skinnsofaen, snu og stek videre i tre minutter. Varm panne, mye smør. La hvile.
Inspirasjon
https://www.godt.no/oppskrift/4021/rype-som-paa-vianvang
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Rypebryst og kongeøstersopp
Rypebryst og kongeøstersopp
Om
Registrert: lørdag 10.09.2022.
Sist endret: onsdag 05.07.2023.
Om: Glutenfri