Krumkaker

Bilder
Hemmeligheten til sprø og lette kaker er lite nok mel
Hemmeligheten til sprø og lette kaker er lite nok mel
Ingredienser
250 gr. sukker
250 gr. egg (4-5 egg)
250 gram smeltet smør
200 gram hvetemel
1 ts pomeransskall
1/4 ts vaniljefrø
Fremgangsmåte
Pisk eggedosis stiv, ha i smør og sikt inn mel og pomeransskall. Stekes gyldne i krumkakejern, og formes til ruller eller skåler.

Vil du lage mange? Lag enkle porsjoner, i stedet for en stor. Røren «klapper sammen» og kakene blir ikke like sprø og lette mot slutten av stekingen.

Oppskriften gir ca 30 kaker
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Hemmeligheten til sprø og lette kaker er lite nok mel
Hemmeligheten til sprø og lette kaker er lite nok mel
Gyldne og sprø
Gyldne og sprø
Krumkaker som flate hjerter - til pynt på dessert
Krumkaker som flate hjerter - til pynt på dessert
Krumkaker formet som skåler
Krumkaker formet som skåler
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: søndag 01.01.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Kake