Bilder |
---|
Ingredienser |
2 hardkokte eggeplommer 2 rå eggeplommer 125 gr sukker 250 gr meierismør 300 gr hvetemel 1 eggehvite til pensling Perlesukker til pynt |
Fremgangsmåte |
Gni ut de kokte eggeplommene, og bland dem godt med de rå plommene. Ha i sukker og visp lyst og lett. Bland i romtempererte smørterninger og hvetemel vekselvis. Samle deigen raskt med hendene, og sett den kaldt til den er fast. Trill tynne pølser, og form til kranser. Ha litt mel på bakebordet om det kjennes klissete. Legg kransene på et bakepapirkledd brett. Sett brettet i kjøleskapet et kvarter slik at kakene kjølner. Pensle med eggehvite og dypp toppene i perlesukker . Stek på 180 grader til lyst gyldne, ca 10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i tett kakeboks. Tips: Det er viktig at deigen er kald i hele prosessen. Arbeid raskt. Kjøle gjerne brettene. Faren om deigen blir for varm er at kake kan flyte litt ut og at konsistensen blir litt feil. Oppskriften gir ca 24 kranser. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: søndag 10.12.2023. Kategori: Kake |