Berlinerkranser

Bilder
Ingredienser
2 hardkokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
125 gr sukker
250 gr meierismør
300 gr hvetemel

1 eggehvite til pensling
Perlesukker til pynt
Fremgangsmåte
Gni ut de kokte eggeplommene, og bland dem godt med de rå plommene.

Ha i sukker og visp lyst og lett. Bland i romtempererte smørterninger og hvetemel vekselvis.

Samle deigen raskt med hendene, og sett den kaldt til den er fast.

Trill tynne pølser, og form til kranser. Legg på bakepapir, og pensle med eggehvite. Strø perlesukker over.

Stek på 180 grader til lyst gyldne, ca 10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i tett kakeboks.

Tips:
Det er viktig at deigen er kald i hele prosessen. Arbeid raskt. Kjøle gjerne brettene. Faren om deigen blir for varm er at kake kan flyte litt ut og at konsistensen blir litt feil.

Oppskriften gir ca 25-30 kranser.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: søndag 11.12.2022.
Kategori: Kake