Julekurver

Bilder
Sjokolade og vanilje er den klassiske sjakkrute-varianten
Sjokolade og vanilje er den klassiske sjakkrute-varianten
Beskrivelse
- eller sjakkruter…
Ingredienser
150 gram hvetemel
50 gram melis
125 gram romtemperert smør

x2 - altså lag to slike deiger, med hver sin farge/smak.

Vaniljedeig
1 ts vaniljesukker

Sjokoladedeig
2 ss bakekakao

Bringebærdeig
2 ss pulverisert tørket bringebær (stener silt fra)

Grønn deig
1/4 ts kardemomme
1/4 ts kanel
En dråpe grønn konditorfarge
Fremgangsmåte
Kjør romtemperert smør, mel, melis og smaks-/fargekomponent raskt samme i en foodprosessor til sand-konsistens. Hell smulene på et bakeark på benken og kna raskt sammen.

Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i minst en time.

Kjevle deigen til et jevnt kvadrat på ca 0,4-0,6 cm tykkelse. Skjær så strimler med samme tykkelse og legg annenhver i rutemønster. Dette danner «flettingen» på hjertet. Ta resten av deigen i en farge og rull til en pølse, og del denne i to på langs. Legg den på en av kantene, og gjenta med den andre fargen. Dette danner «toppene» på hjertet.

Skjær i tynne skiver og legg på bakepapirkledd bakebrett.

Stek på 175 grader i ca 15-17 minutter. De skal være lett lett gyldne i kantene.

Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sjokolade og vanilje er den klassiske sjakkrute-varianten
Sjokolade og vanilje er den klassiske sjakkrute-varianten
Bringebær og krydder
Bringebær og krydder
Ferdig stekt
Ferdig stekt
Om
Registrert: lørdag 06.12.2025.
Sist endret: lørdag 06.12.2025.
Kategori: Kake