| Bilder |
|---|
| Beskrivelse |
| - eller sjakkruter… |
| Ingredienser |
| 150 gram hvetemel 50 gram melis 125 gram romtemperert smør x2 - altså lag to slike deiger, med hver sin farge/smak. Vaniljedeig 1 ts vaniljesukker Sjokoladedeig 2 ss bakekakao Bringebærdeig 2 ss pulverisert tørket bringebær (stener silt fra) Grønn deig 1/4 ts kardemomme 1/4 ts kanel En dråpe grønn konditorfarge |
| Fremgangsmåte |
| Kjør romtemperert smør, mel, melis og smaks-/fargekomponent raskt samme i en foodprosessor til sand-konsistens. Hell smulene på et bakeark på benken og kna raskt sammen. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i minst en time. Kjevle deigen til et jevnt kvadrat på ca 0,4-0,6 cm tykkelse. Skjær så strimler med samme tykkelse og legg annenhver i rutemønster. Dette danner «flettingen» på hjertet. Ta resten av deigen i en farge og rull til en pølse, og del denne i to på langs. Legg den på en av kantene, og gjenta med den andre fargen. Dette danner «toppene» på hjertet. Skjær i tynne skiver og legg på bakepapirkledd bakebrett. Stek på 175 grader i ca 15-17 minutter. De skal være lett lett gyldne i kantene. Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks. |
| Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
| Om |
| Registrert: lørdag 06.12.2025. Sist endret: lørdag 06.12.2025. Kategori: Kake |