Fiskekaker a la Heidi Bjerkans bestefar

Bilder
Hjemmelagede fiskekaker
Hjemmelagede fiskekaker
Ingredienser
500 gr fersk fisk som hyse eller lange
10 gr salt (eller egentlig 9 gr = 1,8%)
1 ss potetmel
3-4 dl helmelk/fløte
Fremgangsmåte
Rens fisken og del i små biter.

Kjør fisken noe. Få sekunder i en foodprosessor. Ha i salt. Kjør videre til deig, men ikke for lenge! For kort a lite binding (ikke nok frigjort) - for lenge - for lite binding (i oppløsning).

Ha i potetmel og spe litt etter litt med melk og fløte.

Stek i en blanding av smør og olje til gjennomstekt.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Hjemmelagede fiskekaker
Hjemmelagede fiskekaker
Heidi Bjerkan bruker både fløte og melk til å spe med
Heidi Bjerkan bruker både fløte og melk til å spe med
Stek til kakene er gylde og gjennomstekte
Stek til kakene er gylde og gjennomstekte
Om
Registrert: lørdag 13.09.2025.
Sist endret: tirsdag 30.09.2025.
Om: Glutenfri
Kategori: Hovedrett