Bilder |
---|
Beskrivelse |
Fluffy og lubne!!! |
Ingredienser |
2 zest fra 2 sitroner 120 gr sukker 330 gr hvetemel 65 gr maisstivelse 3 ss bakepulver 2 ts salt 6 egg 250 g ricotta 250 g Røros yoghurt naturell 200 ml myse (bytt med vanlig melk eller yoghurt om du ikke har myse) 75 ml sitronsaft (typ 1 stor/2 små) 1 ts vaniljeekstrakt Smør til steking |
Fremgangsmåte |
Bland sitronskall og sukker og gni sammen med fingrene for å frigjøre aroma. Bland alle tørre ingredienser i en stor bolle I en annen bolle visp sammen egg ricotta yoghurt myse sitronsaft og vanilje. Hell det våte i det tørre og rør forsiktig sammen ikke overmiks! Litt klumper interne gjør ingenting. La røren hvile i 15 minutter - eller opptil 2 timer Stek på middels varme til gyllen og luftig. Ikke bruk for mye smør i pannen/på takken. Ha i litt smør, og tørk av det meste med kjøkkenpapir. Serveringstips Topp med friske bær, smør eller lønnesirup. Litt revet sitronskall på toppen gir ekstra aroma. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 16.08.2025. Sist endret: søndag 17.08.2025. Om: Vegetar Kategori: Frokost |