Pancakes med ricotta, myse og yoghurt

Bilder
Bacon, lønnesirup og smør
Bacon, lønnesirup og smør
Beskrivelse
Fluffy og lubne!!!
Ingredienser
2 zest fra 2 sitroner
120 gr sukker
330 gr hvetemel
65 gr maisstivelse
3 ss bakepulver
2 ts salt

6 egg
250 g ricotta
250 g Røros yoghurt naturell
200 ml myse (bytt med vanlig melk eller yoghurt om du ikke har myse)
75 ml sitronsaft (typ 1 stor/2 små)
1 ts vaniljeekstrakt
Smør til steking
Fremgangsmåte
Bland sitronskall og sukker og gni sammen med fingrene for å frigjøre aroma. Bland alle tørre ingredienser i en stor bolle

I en annen bolle visp sammen egg ricotta yoghurt myse sitronsaft og vanilje. Hell det våte i det tørre og rør forsiktig sammen ikke overmiks! Litt klumper interne gjør ingenting.

La røren hvile i 15 minutter - eller opptil 2 timer

Stek på middels varme til gyllen og luftig. Ikke bruk for mye smør i pannen/på takken. Ha i litt smør, og tørk av det meste med kjøkkenpapir.

Serveringstips
Topp med friske bær, smør eller lønnesirup.
Litt revet sitronskall på toppen gir ekstra aroma.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Bacon, lønnesirup og smør
Bacon, lønnesirup og smør
Sitronsukker
Sitronsukker
Tykk og klumpete - helt perfekt!
Tykk og klumpete - helt perfekt!
Pancakes på takke går raskt!
Pancakes på takke går raskt!
Fluffy og vakre
Fluffy og vakre
Kom og spis!
Kom og spis!
Om
Registrert: lørdag 16.08.2025.
Sist endret: søndag 17.08.2025.
Om: Vegetar
Kategori: Frokost