Tiramisu

Bilder
Tiramisu- her som rund bursdagskake
Tiramisu- her som rund bursdagskake
Beskrivelse
En favoritt for mange
Ingredienser
5 eggeplommer
75 gr melis
Frø fra en vaniljestang
500 gr marscapone
150 gr fløte

200 gr Savoiardi-kjeks (ladyfingers)
3 dl kaffe
1 dl Marsala eller 1/2 dl konjakk

Varianter:
- zest fra en stor appelsin i kremen
- sjokolade i stedet for kakao på toppen (reduser da melismengen litt, og dropp vaniljestang. Ellers blir kaken for søt)
Fremgangsmåte
Mix eggeplommer, frøene fra en vaniljestang og melis til en lys eggedosis. Ha i marscaponen og visp glatt. Ha så i fløten og visp videre til tykk krem (kan ta litt tid). Bruk kalde ingredienser.

Bland kaffe og vin i et fat/flat skål.

Kaken lages rett på det du skal servere den på. Bruk en springform (ø=24 cm) med kun kanten rett på et fint kakefat, eller bruk en klassisk dyp form.

Legg et helt tynt lag med krem nederst. Dypp kjeksene i kaffen og legg dem i et jevnt lag i formen. Til en springform som nevnt over bruker du halve kjekspakken på ett lag. Dekk med litt over halve kremen. Gjenta med den andre halvparten av kjeksene og dekk med resten av kremen. Jevn til toppen til en glatt fin flate.

Dryss over et pent lag kakaopulver. Sett kaken kaldt i noen timer slik at kremen setter seg og kaffen trekker godt inn i kjeksene. Kaken kan lages kvelden før servering.
Inspirasjon
MichelinGuide at home
Pier Paolo Picchi
Vintips
Marsala
Cognac
Vin Santo
Moscato d’Asti
- eller en kopp kaffe
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Tiramisu- her som rund bursdagskake
Tiramisu- her som rund bursdagskake
Oppskriften er inspirert av denne fra IG
Oppskriften er inspirert av denne fra IG
Oppskriften inspirert av Pier Paolo Picchi
Oppskriften inspirert av Pier Paolo Picchi
Om
Registrert: tirsdag 01.07.2025.
Sist endret: onsdag 02.07.2025.
Om: Vegetar
Kategori: Dessert, Kake