Bilder |
---|
Beskrivelse |
En favoritt for mange |
Ingredienser |
5 eggeplommer 75 gr melis Frø fra en vaniljestang 500 gr marscapone 150 gr fløte 200 gr Savoiardi-kjeks (ladyfingers) 3 dl kaffe 1 dl Marsala eller 1/2 dl konjakk Varianter: - zest fra en stor appelsin i kremen - sjokolade i stedet for kakao på toppen (reduser da melismengen litt, og dropp vaniljestang. Ellers blir kaken for søt) |
Fremgangsmåte |
Mix eggeplommer, frøene fra en vaniljestang og melis til en lys eggedosis. Ha i marscaponen og visp glatt. Ha så i fløten og visp videre til tykk krem (kan ta litt tid). Bruk kalde ingredienser. Bland kaffe og vin i et fat/flat skål. Kaken lages rett på det du skal servere den på. Bruk en springform (ø=24 cm) med kun kanten rett på et fint kakefat, eller bruk en klassisk dyp form. Legg et helt tynt lag med krem nederst. Dypp kjeksene i kaffen og legg dem i et jevnt lag i formen. Til en springform som nevnt over bruker du halve kjekspakken på ett lag. Dekk med litt over halve kremen. Gjenta med den andre halvparten av kjeksene og dekk med resten av kremen. Jevn til toppen til en glatt fin flate. Dryss over et pent lag kakaopulver. Sett kaken kaldt i noen timer slik at kremen setter seg og kaffen trekker godt inn i kjeksene. Kaken kan lages kvelden før servering. |
Inspirasjon |
MichelinGuide at home Pier Paolo Picchi |
Vintips |
Marsala Cognac Vin Santo Moscato d’Asti - eller en kopp kaffe |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: tirsdag 01.07.2025. Sist endret: onsdag 02.07.2025. Om: Vegetar Kategori: Dessert, Kake |