Bilder |
---|
Beskrivelse |
Langtidskokt kjøtt i rik tomatsaus |
Ingredienser |
2 kilo høyrygg uten ben En hel stangselleri- ca 8 stilker 5 store gulrøtter 4 løk 1 hel hvitløk 4 bokser hele tomater Oregano, salt, pepper, balsamicoeddik, en klype chilliflak |
Fremgangsmåte |
Del alle grønnsakene (bortsett fra tomatene) i små terninger. Ha dem over i en stor kjele som tåler å stå i ovnen. Fres i olje på mellomvarme til grønnsakene er blanke og myke. Ha i tomat og krydder og kok opp. Del kjøttet i store terninger - typ 6x6 cm. Blir de for små vil du risikere at de koker i stykker. Brun kjøttet godt. Ikke ha for mye i pannen om gangen. Bruk olje til å steke i. Legg kjøttet over i grønnsaksgryten. Kok ut pannen med en skvett rødvin mellom hver runde. Rødvinssjyen skal også i grønnsaksgryten sammen med kjøttet. Nå gjør resten seg selv - nesten. La gryten stå i ovnen på ca 100 grader i så mange timer du har tid tid - minst fire. I starten må du følge med slik at du får justert temperaturen rett. Sausen skal ikke koke, men heller ikke være for kald - sikt på en temperatur rett under kokepunktet. Når temperaturen er ok kan du glemme gryten til det nærmer seg middagstid. Ta gryten ut av ovnen og smak til med krydder, balsamico og salt. Server med nykokt båndpasta, salat og ferskt brød Nok til 8-10 personer |
Vintips |
En italiensk sangiovesebasert vin. Gjerne Chianti Classico. Eller for eksempel en Fontalloro eller en Brunello. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 27.04.2025. Sist endret: onsdag 30.04.2025. Om: Melkefri Kategori: Hovedrett |