Bilder |
---|
Ingredienser |
500 gr penne 300 gr bacon 500 gr sopp 750 gr cherrytomater 3 store squash 150 gr parmesan 1-2 dl hvitvin Pastavann Salt og pepper Olje til steking |
Fremgangsmåte |
Ha tomatene i en ildfast form, dryss over flaksalt og litt olje - og la stå i ovnen på cirka 100 grader så lenge du har tid - gjerne hele dagen. Men har du bare en halvtime er det også bra. Sett pastaen på kok i godt saltet vann. Hell i et dørslag når ferdig. Obs: ta vare på et par dl av pastavannet! Mens pastaen koker kutter du bacon i biter og steker til det blir litt sprøtt. Øs det ut i en skål og sett til side. La mest mulig fett være igjen i pannen. Del soppen i tynne skiver og stek i baconfettet. Rens squashen og del den i pennelignende biter. Se bilder. Ha den i kjelen/pannen sammen med soppen og stek i ett minutt. Ha i bacon, tomater og pasta. Bland. Ha i hvitvin og ost - og spe med litt pastavann for å få løs og glatt konsistens. Server umiddelbart. Server gjerne med litt brød, smør og kanskje en salat. |
Inspirasjon |
Opprinnelig inspirert av en oppskrift fra Jamie Oliver. |
Vintips |
En lett og god pinot noir fra Burgund. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 12.04.2025. Sist endret: søndag 13.04.2025. Om: Melkefri |