Penne med squash, sopp, tomat og bacon

Bilder
Penne med squash, bacon og tomat
Penne med squash, bacon og tomat
Ingredienser
500 gr penne
300 gr bacon
500 gr sopp
750 gr cherrytomater
3 store squash
150 gr parmesan
1-2 dl hvitvin
Pastavann
Salt og pepper
Olje til steking
Fremgangsmåte
Ha tomatene i en ildfast form, dryss over flaksalt og litt olje - og la stå i ovnen på cirka 100 grader så lenge du har tid - gjerne hele dagen. Men har du bare en halvtime er det også bra.

Sett pastaen på kok i godt saltet vann. Hell i et dørslag når ferdig. Obs: ta vare på et par dl av pastavannet!

Mens pastaen koker kutter du bacon i biter og steker til det blir litt sprøtt. Øs det ut i en skål og sett til side. La mest mulig fett være igjen i pannen. Del soppen i tynne skiver og stek i baconfettet.

Rens squashen og del den i pennelignende biter. Se bilder. Ha den i kjelen/pannen sammen med soppen og stek i ett minutt. Ha i bacon, tomater og pasta. Bland. Ha i hvitvin og ost - og spe med litt pastavann for å få løs og glatt konsistens.

Server umiddelbart. Server gjerne med litt brød, smør og kanskje en salat.
Inspirasjon
Opprinnelig inspirert av en oppskrift fra Jamie Oliver.
Vintips
En lett og god pinot noir fra Burgund.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Penne med squash, bacon og tomat
Penne med squash, bacon og tomat
Langtidsbakte tomater
Langtidsbakte tomater
Del squashen i fire
Del squashen i fire
Fjern den svampaktige kjernen
Fjern den svampaktige kjernen
Del i biter på skrå
Del i biter på skrå
Squash og sopp
Squash og sopp
Om
Registrert: lørdag 12.04.2025.
Sist endret: søndag 13.04.2025.
Om: Melkefri