| Bilder |
|---|
| Ingredienser |
| 500 gr penne 300 gr bacon 500 gr sopp 750 gr cherrytomater 3 store squash 150 gr parmesan 1-2 dl hvitvin Pastavann Salt og pepper Olje til steking |
| Fremgangsmåte |
| Ha tomatene i en ildfast form, dryss over flaksalt og litt olje - og la stå i ovnen på cirka 100 grader så lenge du har tid - gjerne hele dagen. Men har du bare en halvtime er det også bra. Sett pastaen på kok i godt saltet vann. Hell i et dørslag når ferdig. Obs: ta vare på et par dl av pastavannet! Mens pastaen koker kutter du bacon i biter og steker til det blir litt sprøtt. Øs det ut i en skål og sett til side. La mest mulig fett være igjen i pannen. Del soppen i tynne skiver og stek i baconfettet. Rens squashen og del den i pennelignende biter. Se bilder. Ha den i kjelen/pannen sammen med soppen og stek i ett minutt. Ha i bacon, tomater og pasta. Bland. Ha i hvitvin og ost - og spe med litt pastavann for å få løs og glatt konsistens. Server umiddelbart. Server gjerne med litt brød, smør og kanskje en salat. |
| Inspirasjon |
| Opprinnelig inspirert av en oppskrift fra Jamie Oliver. |
| Vintips |
| En lett og god pinot noir fra Burgund. |
| Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
| Om |
| Registrert: lørdag 12.04.2025. Sist endret: søndag 13.04.2025. Om: Melkefri Kategori: Hovedrett |