Alma’s Basque Burnt Cheesecake

Bilder
Baskisk ostekake servert som dessert med karamellisert eplekompott
Baskisk ostekake servert som dessert med karamellisert eplekompott
Ingredienser
200 gr Philadelphia
85 gr Brie
25 gr Gorgonzola
100 gr sukker
5 eggeplommer
1 helt egg
400 ml matfløte
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 190°C.

Blend de tre typene ost sammen i en blender. Bland inn sukkeret på middels hastighet til blandingen er jevn og glatt.

Reduser hastigheten, og tilsett egget og eggeplommene én etter én, til alt er godt blandet inn i blandingen.

Tilsett fløten, og blend på høy hastighet i 30 sekunder. Sil deretter blandingen over i en mugge.

Kle en 16 cm kakeform med bakepapir. Pass på at det er tett, fordi røren er ganske løs. Hell den silte ostekakeblandingen i formen.

Sett blandingen til avkjøling i kjøleskapet i 2 timer, slik at den kjøles jevnt før steking.

Stek ostekaken i 30–40 minutter. Den kan godt være veldig brun på toppen - det er derfor den heter «burnt cheesecake». Jeg liker den best når den ikke er alt for mørk, men det er en smakssak.

Når du tar den ut skal den fremdeles være litt løs - som en nystekt karamellpudding. La kaken avkjøles til romtemperatur.

Oppbevar kaken i kjøleskapet i minst 6 timer, eller over natten, slik at den setter seg helt før du spiser den.

Du kan lage kaken i porsjonsformer. Halver da steketiden (følg med da steketiden avhenger av størrelsen på formen)

Server med melisdryss, og gjerne med en eplekompott ved siden av. Frisk timian gir en spennende grønn smak til kaken.
Inspirasjon
Oppskriften tilpasset noe, men er i hovedsak hentet fra Michelin guidens oppskrift:
https://guide.michelin.com/sg/en/article/dining-in/recipe-alma-basque-burnt-cheesecake
Vintips
- Baskisk halvtørr sider
- Søt issider
- Eplemost
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Baskisk ostekake servert som dessert med karamellisert eplekompott
Baskisk ostekake servert som dessert med karamellisert eplekompott
Servert med eple og timian
Servert med eple og timian
Om
Registrert: lørdag 26.10.2024.
Sist endret: onsdag 11.12.2024.
Om: Vegetar, glutenfri