Hel piggvar i saltdeig

Bilder
Ferdig stekt og klar til å pakkes ut
Ferdig stekt og klar til å pakkes ut
Ingredienser
Piggvar på ca 2-2,5 kilo
(Nok til fire-fem personer)
600 g salt
900 g hvetemel
6 ss finhakkede urter (for eksempel dill, estragon, persille eller gressløk)
6 ss nøytral oliven- eller rapsolje
450 ml varmt vann
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til en smidig deig. Del deigen i to. Kjevle tynt i en fasong som er større en fisken. Legg på et bakeark og legg fisken oppå. Kjevle ut den andre halvparten og legg oppå fisken. Klem den godt ned langs kantene. Skjær vekk den overflødige deigen, og klem kantene godt sammen slik at du forsegler deigpakken.

Om du vil kan du bruke deigrestene til å dekorere fiskepakken.

Sett i ovnen på 180-200 grader og la fisken bake i ca. 40 minutter. Kjernetemperaturen skal være ca. 55 grader.

La fisken hvile ca 15 minutter før du serverer den. Skjær opp lokket og løft det av. Skinnet skal være lett å fjerne nå.

Det er to fileter på oversiden og to under ryggraden. Det er litt fiklete å få ut de to nederste på en pen måte. Tips: server de to øverste ved bordet og ta fisken ut på kjøkkenet og løsne resten. Server på et eget fat så kan gjestene forsyne seg selv runde to.

Server med en god saus, for eksempel beurre blanc. Godt tilbehør er bakt selleri, poteter, eller dampede grønnsaker. Sprøstekt chips av selleri eller gulrot gir crunch. Ristede mandler er nydelig til.
Vintips
En chardonnay fra sentralburgund.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Ferdig stekt og klar til å pakkes ut
Ferdig stekt og klar til å pakkes ut
Klar til å stekes
Klar til å stekes
Pakkes godt inn i saltdeigen
Pakkes godt inn i saltdeigen
Servert med beurre blanc, sellerichips og ristede mandler
Servert med beurre blanc, sellerichips og ristede mandler
Om
Registrert: lørdag 07.09.2024.
Sist endret: lørdag 28.09.2024.
Kategori: Hovedrett