Andeleverpaté med tyttebærgelé

Bilder
Andeleverpaté med sprøtt brød og deilig tilbehør!
Andeleverpaté med sprøtt brød og deilig tilbehør!
Ingredienser
1 rødløk
10 gr tørket steinsopp
Et par kvister fersk timian
1/4 ts malt pepper

500 gr andelever
30 gr salt

0,4 dl akevitt
400 gr usaltet smør
1 egg

Til gelélokk
200 gr tyttebær
1 dl portvin (ruby-type)
Smak til med eventuelt sukker
Agar agar (1/2ts har agar til 1,5 dl væske)

Alternativt til gelelokk, kan du ha litt smeltet andefett på toppen.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 160 grader.

Surr løk, timian og sopp i olje til løken er blank. Ha i 1 dl hvit portvin (eller hvitvin + 10 gr sukker) og pepper. Kok inn til halvparten av væsken. Sett til side.

Du kan velge å ha med løk/sopp eller sile av. Å sile av er det «rette», men jeg liker teksturen og utseende av løk/sopp, og jeg liker å bruke opp råvarene.

Vei opp smør, og del i terninger. Ta egget ut av kjøleskapet. La smøret og egget bli romtemperert.

Ha lever og salt i en foodprosessor. Ha i løk/soppmiksen. Kjør glatt. Spe med smør og akevitt. Ha i egget til slutt.

Ha i små former. Sett i ovnen. For 50 gr former stek i 10 minutter. 100 gr former stekes i 20 minutter.

Avkjøl litt.

Ha tyttebær og portvin i en kjele. Kok opp og la trekke litt. Smak til med mer sukker om nødvendig. Geleen skal ikke være søt, men skal smake godt. Visp inn agar agar.

Topp lett avkjølte pateer med tyttebærgelé og sett kaldt i noen timer eller over natten. Serveres med godt brød, sylteagurker, og gjerne stekt sopp.
Inspirasjon
Heidi Bjerkans Andeleverparfait
Vintips
En god pinot noir med noe alder.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Andeleverpaté med sprøtt brød og deilig tilbehør!
Andeleverpaté med sprøtt brød og deilig tilbehør!
Sopp, løk og urter.
Sopp, løk og urter.
Om
Registrert: søndag 04.08.2024.
Sist endret: mandag 05.08.2024.
Om: Glutenfri
Kategori: Amuse-bouche, Forrett, Frokost