Bilder |
---|
Ingredienser |
Saft og zest fra ca 1 sitron (1/2 dl) 1/2 ts honning 1/2 ts sukker 1/4 ts agar agar 2,5 dl matolje (kan brukes på ny til annen mat etter bruk) |
Fremgangsmåte |
Ha oljen i en høyt glass og sett i fryseren i en time. Ikke kortere for da blir den ikke kald nok, men heller ikke lengre for da blir den for kald. Riv det gule skallet av sitronen. Del demning klem ut all saften. Ha skall og saft i en kjele og kok opp. Smak til med sukker og honning. Ha i agar agar. Pisk godt sammen. Ha blandingen i en flaske med dråpetut (eller i en spesial perleflaske). Ta frem glasset med olje, og hell i dråpe for dråpe av den grønne væsken. Nå dannes perler. Sil perler fra olje, og ha perlene i en boks. Perlene holder seg et par dager, og kan derfor lages på forhånd om de skal brukes til et selskap for eksempel. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: fredag 26.07.2024. Sist endret: fredag 07.03.2025. Kategori: Amuse-bouche, Forrett, Hovedrett |