Laksetartar

Bilder
Laksetartar
Laksetartar
Ingredienser
40 gr rå laks
40 gr røkt laks
20 gr tomatfilet
Salt og sitronsaft etter smak. Riv gjerne litt zest fra sitronen i også.

Topping:
Kapers
Sitron- og ripsperler
Urter
Urteolje

Serveres med ristet brød
Fremgangsmåte
Hakk laksen, kamskjellene og tomaten, og smak til med salt og sitron.

Legg blandingen på et fat, og topp med perler, kapers og urter.

Nok til forrett til to personer.

Variasjoner:
- Bytt ut sitron med lime eller annen syrlig sitrus.
- Bytt ut halvparten av den ferske laksen med rå kamskjell
- Bytt ripsperler med epleperler
Vintips
Variant med kun laks og sitron-/ripsperler: Rosé champagne

Variant med kamskjell og sitron-/epleperler: Strohmaier Lysegrön, en lett orangevin, eller en fersk Chablis premier cru
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Laksetartar
Laksetartar
Mange gode smaker!
Mange gode smaker!
Om
Registrert: fredag 26.07.2024.
Sist endret: søndag 01.09.2024.
Om: Glutenfri, melkefri
Kategori: Amuse-bouche, Forrett