Bilder |
---|
Ingredienser |
40 gr rå laks 40 gr røkt laks 20 gr tomatfilet Salt og sitronsaft etter smak. Riv gjerne litt zest fra sitronen i også. Topping: Kapers Sitron- og ripsperler Urter Urteolje Serveres med ristet brød |
Fremgangsmåte |
Hakk laksen, kamskjellene og tomaten, og smak til med salt og sitron. Legg blandingen på et fat, og topp med perler, kapers og urter. Nok til forrett til to personer. Variasjoner: - Bytt ut sitron med lime eller annen syrlig sitrus. - Bytt ut halvparten av den ferske laksen med rå kamskjell - Bytt ripsperler med epleperler |
Vintips |
Variant med kun laks og sitron-/ripsperler: Rosé champagne Variant med kamskjell og sitron-/epleperler: Strohmaier Lysegrön, en lett orangevin, eller en fersk Chablis premier cru |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: fredag 26.07.2024. Sist endret: søndag 01.09.2024. Om: Glutenfri, melkefri Kategori: Amuse-bouche, Forrett |