Major Tom

Bilder
Høy, mørk og mystisk!
Høy, mørk og mystisk!
Beskrivelse
En Martinez-inspirert drink utviklet på Ziggy Green
Ingredienser
4 cl Bombay Sapphire gin, infusert med smørstekt steinsopp
2 cl Dubonnet, rød
2 cl Sake (helst honjozo)
1 cl Rosin-shrub

Sjokoladekjeks/eventuelt noen biter god sjokolade rundt 50%
Fremgangsmåte
Sopp-gin:
20 gr tørket steinsopp
1,5 dl gin til bløtlegging.
Ha sopp og gin i en ziplock-pose og la ligge til rehydrering i ca 30 minutter. Sil av ginen, og klem ut så mye du kan. Ta vare på ginen til neste steg av prosessen. Stek soppen i rikelig med smør. Legg den over på et tørkepapir for å fjerne overflødig smør når den er ferdig stekt. Ha den Iver i en vakuum-pose sammen med 2 dl gin (bruk restene fra dehydringen og fyll på til to dl.) la soppen trekke i 60 graders vannbad i to timer. Sil av ginen og hell på en liten flaske. Soppen kan du bruke i soppstuing eller suppe for eksempel.

Rosin-shrub:
100 gr rosiner
100 ml hvitvinseddik
50 gr hvitt sukker
50 gr brunt sukker
(Stor oppskrift - Du trenger bare litt av denne til drinken)
Kok opp ingrediensene, kok til sukkeret er oppløst. Ha i et glass med lokk og la modne i minst en uke.

Når du skal lage drinken mikser du ingrediensene i en shaker med isbiter og rister godt. Sil over i glass. Drikk drinken ved å ta en bit mørk sjokolade og så en slurk av drinken.
Vintips
Musikktips
https://open.spotify.com/track/72Z17vmmeQKAg8bptWvpVG?si=dR5mCLqdQpm8q_rmjDoh_w&context=spotify%3Aalbum%3A1ay9Z4R5ZYI2TY7WiDhNYQ
Kommentar
Thank you a million times, beautiful waiter at Ziggy Green, Heddon St, London, for gifting me the inspirational cocktailbook in april 2024.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Høy, mørk og mystisk!
Høy, mørk og mystisk!
Fra inspirasjonsboken fra Ziggy Green
Fra inspirasjonsboken fra Ziggy Green
Rehydrert, smørstekt og gininfusert steinsopp
Rehydrert, smørstekt og gininfusert steinsopp
Rosinshrub
Rosinshrub
Om
Registrert: torsdag 09.05.2024.
Sist endret: søndag 19.05.2024.
Om: Glutenfri