Bilder |
---|
Beskrivelse |
En Martinez-inspirert drink utviklet på Ziggy Green |
Ingredienser |
4 cl Bombay Sapphire gin, infusert med smørstekt steinsopp 2 cl Dubonnet, rød 2 cl Sake (helst honjozo) 1 cl Rosin-shrub Sjokoladekjeks/eventuelt noen biter god sjokolade rundt 50% |
Fremgangsmåte |
Sopp-gin: 20 gr tørket steinsopp 1,5 dl gin til bløtlegging. Ha sopp og gin i en ziplock-pose og la ligge til rehydrering i ca 30 minutter. Sil av ginen, og klem ut så mye du kan. Ta vare på ginen til neste steg av prosessen. Stek soppen i rikelig med smør. Legg den over på et tørkepapir for å fjerne overflødig smør når den er ferdig stekt. Ha den Iver i en vakuum-pose sammen med 2 dl gin (bruk restene fra dehydringen og fyll på til to dl.) la soppen trekke i 60 graders vannbad i to timer. Sil av ginen og hell på en liten flaske. Soppen kan du bruke i soppstuing eller suppe for eksempel. Rosin-shrub: 100 gr rosiner 100 ml hvitvinseddik 50 gr hvitt sukker 50 gr brunt sukker (Stor oppskrift - Du trenger bare litt av denne til drinken) Kok opp ingrediensene, kok til sukkeret er oppløst. Ha i et glass med lokk og la modne i minst en uke. Når du skal lage drinken mikser du ingrediensene i en shaker med isbiter og rister godt. Sil over i glass. Drikk drinken ved å ta en bit mørk sjokolade og så en slurk av drinken. |
Vintips |
Musikktips https://open.spotify.com/track/72Z17vmmeQKAg8bptWvpVG?si=dR5mCLqdQpm8q_rmjDoh_w&context=spotify%3Aalbum%3A1ay9Z4R5ZYI2TY7WiDhNYQ |
Kommentar |
Thank you a million times, beautiful waiter at Ziggy Green, Heddon St, London, for gifting me the inspirational cocktailbook in april 2024. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: torsdag 09.05.2024. Sist endret: søndag 19.05.2024. Om: Glutenfri |