Bilder |
---|
Beskrivelse |
Inspirert av michelinoppskriften: The Ultimate Sticky Toffee Pudding Recipe from Chef Daniel Sia |
Ingredienser |
260 dadler uten sten 230 ml stout (gjerne Guinness) 110 gr smør 250 gr sukker 1 ts natron 250 gr mel 1 ts bakepulver 200 ml kremfløte 2 egg 100 gr kadisert appelsinskall Til sausen: 100 gr smør 125 gr lyst muscovadosukker 1 ss mørk sirup (helst black treacle om du får tak i. Daddelsirup er også godt her) 300 ml kremfløte 1 ts vaniljeekstrakt |
Fremgangsmåte |
Kaken Sett ovnen på 200 grader. Skyll dadlene godt, og kok dem sammen med ølet til blandingen blir en tykk pasta. Tilsett natron og bakepulver i melet, og sikt det. Rør sukker og smør hvitt og luftig på middels hastighet i en mixmaster. Tilsett eggene på lav hastighet og bland godt. Tilsette melblandingen og kremfløten vekselvis, og skrap ned sidene hver gang en av disse ingrediensene tilsettes i bollen. Til slutt, tilsett dadelpastaen. Fyll formene. Smør formene med smør før du fyller dem. (Ikke bruk silikonformer! Bruk metallformer). Sett kakene i ovnen og sett ned varmen til 175 grader. Stek 20-25 minutter. Saus Hell sukker, sirup og halvparten av fløten i en kjele. Rør over svak varme til du har en god karamell. Fjern deretter fra varmen og tilsett resten av den tunge fløten, smøret og vaniljeekstrakten, og rør dem i ett minutt. Server kakene rett fra ovnen, og hell ca 2 ss varm saus over. Server resten av sausen i en mugge ved siden av. |
Inspirasjon |
https://guide.michelin.com/en/article/dining-in/sticky-date-pudding-recipe |
Vintips |
Vin Doux Naturel fra Roussillon, for eksempel 1974 l’Archiviste Rivesaltes |
Kommentar |
Dersom du vil lage kakerøren på forhånd, kan du lage den på formiddagen, og ha den i smurte former. Dekk til og sett i kjøleskap. Ta kakene ut av kjøleskapet en time før du skal steke dem. For søt dessert? Server med en syrefrisk og søt auslese i stedet. Og server med sorbet og frisk frukt i stedet for krokan og iskrem. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: onsdag 01.05.2024. Sist endret: fredag 10.05.2024. Om: Vegetar |