Urte-perler

Bilder
Vakre grønne perler
Vakre grønne perler
Beskrivelse
Vakre kaviarperler
Ingredienser
1 dl vann
1 ss eddik
1 ss sukker
1 ss hakket ingefær
En stor neve persille (eller annen urt som passer til det du skal bruke perlene til)
1/2 ts agar agar
(Eventuelt 1/8 ts pulverfarge om nødvendig)

2,5 dl olivenolje (kan gjenbrukes til annen mat etter bruk)
Fremgangsmåte
Ha oljen i en høyt glass og sett k fryseren i en time. Ikke kortere for da blir den ikke kald nok, men heller ikke lengre for da blir den for kald.

Kok opp alle ingrediensene bortsett fra fargepulver og agar agar. Smak til med sukker og eddik. La trekke en halv time.

Sil av ingefær og persille og kok opp på ny. Tilsett farge om nødvendig og agar agar. Pisk godt sammen.

Ha blandingen i en flaske med dråpetut (eller i en spesial perleflaske).

Ta frem glasset med olje, og hell i dråpe for dråpe av den grønne væsken. Nå dannes perler.

Sil perler fra olje, og ha perlene i en boks.

Perlene holder seg et par dager, og kan derfor lages på forhånd om de skal brukes til et selskap for eksempel.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Vakre grønne perler
Vakre grønne perler
Dekorativt!
Dekorativt!
Perlene gir kontraster i tekstur
Perlene gir kontraster i tekstur
Morsom kaviarboks til perler
Morsom kaviarboks til perler
Perleflaske - ikke nødvendig men gjør jobben raskere
Perleflaske - ikke nødvendig men gjør jobben raskere
Om
Registrert: lørdag 13.04.2024.
Sist endret: fredag 07.03.2025.
Om: Vegetar, glutenfri, vegan, melkefri
Kategori: Amuse-bouche, Forrett, Hovedrett