Bilder |
---|
Beskrivelse |
Vakre kaviarperler |
Ingredienser |
1 dl vann 1 ss eddik 1 ss sukker 1 ss hakket ingefær En stor neve persille (eller annen urt som passer til det du skal bruke perlene til) 1/2 ts agar agar (Eventuelt 1/8 ts pulverfarge om nødvendig) 2,5 dl olivenolje (kan gjenbrukes til annen mat etter bruk) |
Fremgangsmåte |
Ha oljen i en høyt glass og sett k fryseren i en time. Ikke kortere for da blir den ikke kald nok, men heller ikke lengre for da blir den for kald. Kok opp alle ingrediensene bortsett fra fargepulver og agar agar. Smak til med sukker og eddik. La trekke en halv time. Sil av ingefær og persille og kok opp på ny. Tilsett farge om nødvendig og agar agar. Pisk godt sammen. Ha blandingen i en flaske med dråpetut (eller i en spesial perleflaske). Ta frem glasset med olje, og hell i dråpe for dråpe av den grønne væsken. Nå dannes perler. Sil perler fra olje, og ha perlene i en boks. Perlene holder seg et par dager, og kan derfor lages på forhånd om de skal brukes til et selskap for eksempel. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 13.04.2024. Sist endret: fredag 07.03.2025. Om: Vegetar, glutenfri, vegan, melkefri Kategori: Amuse-bouche, Forrett, Hovedrett |