Scones med appelsin og sitron

Bilder
Beskrivelse
Påske-scones med pistasj og gule rosiner
Ingredienser
350 hvetemel
1 ss bakepulver
60 gr romtemperert smør
35 sukker
1/2-1 sitron
1/2-1 appelsin (1 til 3 klementiner)
2,5 dl melk (gjerne kefir)

Variant:
Ha i 50 gr rosiner (gjerne gule) og 25 gr pistasjnøtter
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme

Om du bruker rosiner må de bløtes litt. Du kan legge dem i melken du skal bruke.

Bland alle ingrediensene bortsett fra melk (og rosiner/nøtter om du bruker det) sammen med hendene til en jevn smuldrete «deig». Ha i melk/rosiner/nøtter og bland til en litt klissete deig. Ikke jobb for mye med deigen.

Ha deigen på et melet bakebordet, og form den til en rund kake med høyde ca 3-4 cm. Legg den på et bakepapirkledd bakebrett. Del kaken i kakestykker. Pensle med melk.

Stek på 175 grader i ca 20 minutter.

Oppskriften gir 6-8 scones
Inspirasjon
Morten Schakendas oppskrift fra Bakeriet i Lom
https://bakerietilom.no/
Kommentar
Server disse til påskefrokost! Eller hva med varme scones og kakao til både barn og voksne etter en god påskeskitur?
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Om
Registrert: søndag 10.03.2024.
Sist endret: torsdag 09.05.2024.
Om: Vegetar
Kategori: Kake, Frokost