Bilder |
---|
Beskrivelse |
Påske-scones med pistasj og gule rosiner |
Ingredienser |
350 hvetemel 1 ss bakepulver 60 gr romtemperert smør 35 sukker 1/2-1 sitron 1/2-1 appelsin (1 til 3 klementiner) 2,5 dl melk (gjerne kefir) Variant: Ha i 50 gr rosiner (gjerne gule) og 25 gr pistasjnøtter |
Fremgangsmåte |
Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme Om du bruker rosiner må de bløtes litt. Du kan legge dem i melken du skal bruke. Bland alle ingrediensene bortsett fra melk (og rosiner/nøtter om du bruker det) sammen med hendene til en jevn smuldrete «deig». Ha i melk/rosiner/nøtter og bland til en litt klissete deig. Ikke jobb for mye med deigen. Ha deigen på et melet bakebordet, og form den til en rund kake med høyde ca 3-4 cm. Legg den på et bakepapirkledd bakebrett. Del kaken i kakestykker. Pensle med melk. Stek på 175 grader i ca 20 minutter. Oppskriften gir 6-8 scones |
Inspirasjon |
Morten Schakendas oppskrift fra Bakeriet i Lom https://bakerietilom.no/ |
Kommentar |
Server disse til påskefrokost! Eller hva med varme scones og kakao til både barn og voksne etter en god påskeskitur? |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 10.03.2024. Sist endret: torsdag 09.05.2024. Om: Vegetar Kategori: Kake, Frokost |