Bilder |
---|
Ingredienser |
900 gr høyrygg 9 gr salt 9 gr grovmalt pepper = 10 smashburgere Beregn to til hver person |
Fremgangsmåte |
Del kjøttet i biter, bland inn salt og pepper. Kvern kjøttet på kvernskiven med små hull. Form burgere på ca 90 gram. Ta minst mulig i dem, ikke press og kna! Forme lett med lette fingre. Er du hardhendt får du harde burgere. Sett burgerne kaldt i noen timer. Når du skal steke burgerne må du bruke en panne som tåler høy varme. Varm opp litt olje, legg i burgerne og press dem flate med en presse eller en kjele. Du kan legge et oljet matpapir mellom slik at kjøttet ikke sitter fast under kjelen. Stek godt på begge sider. Burgerne kan holdes varme i stekeovnen på ca 50 grader til du har stekt ferdig alle. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 13.01.2024. Sist endret: onsdag 30.04.2025. Kategori: Hovedrett |