Fransk sjokolademousse

Bilder
Luftig og silkemyk mousse
Luftig og silkemyk mousse
Ingredienser
125 ml helmelk
125 ml fløte
100 gr 70% sjokolade
230 gr 44% sjokolade

300 gr eggehvite (7-8 stykker)
70 gr sukker
Fremgangsmåte
Varm fløte og melk. Hakk sjokoladen og hell fløten over. La stå noen minutter, og rør så sammen til en jevn blanding. Avkjøl til ca 40 grader.

Visp eggehvitene til de såvidt skummer. Ha i1/3 av sukkeret om gangen og visp eggehvitene til myke topper (altså ikke for stive!).

Bland eggehvitene inn i sjokoladen i et par runder.

Fyll i porsjonsglass - denne oppskriften gir 9-10 porsjoner. La stå i noen timer, gjerne over natten.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Luftig og silkemyk mousse
Luftig og silkemyk mousse
Pynt gjerne med en tuille
Pynt gjerne med en tuille
Om
Registrert: lørdag 30.12.2023.
Sist endret: søndag 31.12.2023.
Kategori: Dessert