Bilder |
---|
Beskrivelse |
Tradisjonelle tynne potetlefser |
Ingredienser |
1 kg potet 5 gr salt 160 gr hvetemel (Gang opp med mengden du ønsker å lage.) |
Fremgangsmåte |
Kok potetene med skall, uten salt i vannet. Skrell dem når de er varme, og mal dem med en gang. Bruker du for eksempel små mandelpotet, eller andre poteter med lyst tynt skall kan du male dem med skallet på. Kjør potetene i kjøttkvern. Har du skallet på potetene kverner du dem to ganger. Avkjøl til kjøleskapstemperatur. Bland inn salt og hvetemel i en kg potet om gangen. La resten stå i kjøleskapet. Det er vanskelig å jobbe med varm deig. Lag emner. Bruk tid på å få dem runde og pene før du kjevler. Kjevle ut på et lefseklede, og bruk helst en rillekjevle/. Stek leiven på takke, middels høy varme (takkepunt 8 passer på min Meteortakke). Stek på begge sider. Legg leivene på et håndkle og dekk med et annet håndkle mens du steker. Når de er avkjølt bretter du dem sammen og legger dem en og en eller to og to i fryseposer. |
Inspirasjon |
En gammel familieoppskrift på Vingerhagen-siden. lefsene spises med julesylte og sennep. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: fredag 08.12.2023. Sist endret: søndag 10.12.2023. Om: Vegetar, melkefri Kategori: Frokost |