Italienske julemakroner

Bilder
Myke appelsinduftende kaker
Myke appelsinduftende kaker
Ingredienser
250 gr god marsipan
50 gr appelsinmarmelade
Zest fra to appelsiner
2 ss mandellikør
1 eggehvite

Mandelflak/hakkede mandler og flaksalt til topping
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene godt. Kna med hendene til de fleste store marsipanklumpene er fordelt.

Bruk en liten cookiescoop og sett 12 kaker på et bakepapirkledd bakebrett.

Topp hver kake med mandelflak og et ørlite dryss flaksalt.

Stek på 160 grader varmluft i ca 20 minutter. Avkjøl på brettet en stund før du flytter dem over på rist. Kakene oppbevares i fryser om de ikke spises opp i løpet av få dager.

Om du vil dypper du kakene i litt smeltet sjokolade etter at de er avkjølt.
Vintips
Vin Santo fra Toscana
Mandellikør
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Myke appelsinduftende kaker
Myke appelsinduftende kaker
Om
Registrert: tirsdag 05.12.2023.
Sist endret: tirsdag 05.12.2023.
Om: Vegetar, glutenfri, melkefri
Kategori: Kake