Julemedisterkaker

Bilder
Fylte medisterkaker
Fylte medisterkaker
Beskrivelse
Medisterkaker med sviskefyll
Ingredienser
1 kg julemedisterfarse
- eller vanlig farse som du krydrer selv med 1 ts allehånde og 1 ts nellik.

Sviskefyll
1 dl oksekraft
1 ss karri
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts salt
Ca 25 svisker (ca gr 150-200 gr)
Fremgangsmåte
Kok opp kraft og krydder og ha i sviskene. Kok opp og trekk kjelen til side. La sviskene trekke i krydderkraften i minst tre timer, gjerne i et par dager (i kjøleskap).

Form boller av medisterdeigen, lag en grop i dem, legg inn en sviske og lukk bollen.

Stek medisterkakene gyldne i smør i en stekepanne. De trenger ikke bli gjennomstekte, kun få en flott stekeskorpe på begge sider. Legg dem over i varm kraft for å trekke til de er ferdige.

Jeg pleier å lage disse samme dag som jeg lager sylte. Da kan jeg gjenbruke syltekraften til å trekke medisterkakene. Alternativt kan du bruke buljong.

Pakk medisterkakene sammen med litt kraft i prosjonsposer og frys/legg i kjøleskap.

Denne oppskriften gir ca X kaker. Resten av sviskene har du på et sylteglass og serverer som tilbehør til ribbemiddagen på julaften.
Inspirasjon
Denne oppskriften er fritt etter svigermor Astris, oppskrift. Hun begynte å lage medisterkaker med slikt fyll tidlig på 2000-tallet en gang. Inspirasjonen fikk hun fra et julemagasin. Hun lagde fyllet mer som en sviskemarmelade (moste sviskene og krydderet sammen). Det gjorde vi også før, men har nå utviklet oppskriften litt videre.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Fylte medisterkaker
Fylte medisterkaker
Svisker i krydderkraft
Svisker i krydderkraft
Trekk kakene ferdig i kraft - da blir de ekstra saftige og gode
Trekk kakene ferdig i kraft - da blir de ekstra saftige og gode
Få en god stekeskorpe for ekstra god smak
Få en god stekeskorpe for ekstra god smak
Ha gjerne litt ekstra krydder i kraften
Ha gjerne litt ekstra krydder i kraften
Om
Registrert: søndag 03.12.2023.
Sist endret: onsdag 20.12.2023.